(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Remo Chemo is een bijzondere medicinale wietsoort uit de persoonlijke genetica voorraad van de bekende YouTube cannabisvlogger en producent van plantenvoeding Urban Remo. De soort kwam in een samenwerking tussen zadenbedrijf Dinafem en Urban Remo tot stand.

De belangrijkste genetica die de basis vormt voor Remo Chemo, komt van een indica dominante wietplant die UBC Chemo heet. Deze soort werd ontwikkeld door onderzoekers van de Canadese Universiteit van British Columbia met als doel om de nare bijwerkingen van chemotherapie zo goed mogelijk te verlichten.

Urban Remo kruiste deze UBC Chemo met een mannelijke Bubba Kush plant. De eigenschappen van deze kruising waren zo goed, dat de zadenmakers van Dinafem besloten om de plant terug te kruisen om er zeker van te zijn dat de eigenschappen niet verloren zouden gaan. Een aansluitend veredelingsproces maakte van de nieuwe soort een potente stabiele wietsoort met grote medicinale eigenschappen.

Het hoge THC percentage tot wel 24 procent is niet alleen uitermate fijn voor cannabisliefhebbers, maar zorgt ook voor een uitstekende pijnbestrijding en grote therapeutische waarde.

Kwekers zullen merken dat Remo Chemo een sterke bossige indica dominante plant is. Haar donkergroene bladeren hebben brede bladvingers en kunnen aan het einde van de bloeifase prachtig paars kleuren. Oogsten zijn gemiddeld tot goed maar vooral ontzettend potent. Toppen zijn rond, uniform en compact en bedekt met een opmerkelijke dikke laag trichomen.

De Bubba Kush is in deze hybride onmiskenbaar de smaakmaker, gezien de klassieke kushsmaak van Remo Chemo. Wie wat verder proeft, merkt ook andere Californische aardse wietsmaken als Diesel en zwarte peper. Het belangrijkste van Remo Chemo is uiteraard het effect en daarmee zit het wel snor. Haar hoge THC gehalte zorgt voor een krachtige verlichting van de bijwerkingen van chemotherapie zoals braken, pijn en misselijkheid. De high is intens en zeer psychoactief.

  • Soort: indica dominante (65% indica) hybride
  • Genotype: UBC Chemo, Bubba Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 65 tot 70 dagen
  • THC: 24 procent
  • Smaak: sterke Kush-smaak, aards, peper
  • Effect: intens psychoactief, goed tegen braken, misselijkheid en pijn
  • Zadenbedrijf: Dinafem.org
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)