(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De buitenplanten van onze kweekdokter hebben een weekje van mooi weer mogen genieten maar staan nu weer in de regen. En hoewel de autoflowers vanaf vandaag in bloei staan heeft Dokter Groen een onheilspellend gevoel over de zomer. Hij vergelijkt het met het Nederlands elftal, dat na één degelijke overwinning ook nog niet in de finale staat.

Ik weet niet hoe jij erover denkt maar ik mis de zon nu al! Afgelopen vrijdag stonden m’n wietplantjes nog van het namiddagzonnetje te genieten, en nu staan ze alweer noodgedwongen in m’n hobbykasje. Ze hebben wel ontzettend genoten van de zonnige dagen, en zijn door de warmte en het licht weer wat groter en sterker geworden.

Maar nu het alweer een halve week grijs en bekoeld is buiten, bekruipt mij wel het onheilspellende gevoel dat de zomer alweer voorbij is. Dat we met de zonnige dagen van vorige week de piek al gehad hebben. En ergens heb ik hetzelfde gevoel over het Nederlands elftal dit EK. Dat was ook constant knudde en kreeg gister ineens een opleving tegen Roemenië, net als de zomer vorige week.

Ik hoop natuurlijk dat de zomer én het Nederlands elftal goed doorpakken, maar ik heb er een hard hoofd in…

Bloeiharen!

Vooral de autoflowers hebben van het zomerweer geprofiteerd, en de drie grootsten zijn al aan het voorbloeien! Van de autoflowers moet alleen Alpine Crocket nog aan de voorbloei beginnen. Erdbeer, Dutch Treat en Panty Punch Auto hebben allemaal hun eerste bloeihaartjes al. Ik ontdekte ze vanmorgen pas, toen ik de foto’s bij dit verslag wilde maken.

Door het slechte voorjaar zijn de autoflowers helaas niet zo groot geworden. En als het weer zo blijft dan ben ik bang dat ze ook niet veel groter gaan worden dan ze nu zijn. Maar ja, dat heb je nu eenmaal met buitenwiet, je hebt het weer gewoon niet in de hand.

Verdorde bladpuntjes

Gelukkig heb ik de drie lichtgevoelige planten ook nog, al zijn die nog een stuk kleiner dan de autoflowers, die hun strekkende periode al hebben doorgemaakt. Maar goed, die hebben nog tijd genoeg om te groeien, en kunnen met een beetje geluk nog een Indian Summer meemaken.

Met Big Yeti en Zmäkdaun gaat het wel prima. Alleen Alpine Honey Melon kreeg na de eerste nacht in de kas ineens verdorde bladpuntjes. Ik denk dat ze wat te veel van de minerale groeivoeding van Atami heeft gehad, want dat geef ik alle planten in m’n tuintje. De andere planten krijgen hetzelfde water maar hebben er geen last van. Misschien dat het water in de pot van Alpine Honey Melon wat meer verdampte, waardoor de EC-waarde (voedingsconcentratie) in de aarde wat te hoog werd.

Ik heb de Alpine Honey Melon meteen wat meer water zonder voeding gegeven, en het lijkt erop dat het goed komt. De nieuwe blaadjes zijn gewoon gaaf en mooi groen van kleur.

Dat is het denk ik voor vandaag. Een korte update maar meer is er op dit moment niet over de dames te vertellen. Ik ga duimen voor beter weer en meer zon en zie jullie volgende week woensdag! Hopelijk staat Nederland dan in de Halve Finale van het EK (sorry Turken) en is het weer volop zomer!

Dokter Groen

(advertentie)