(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor pakweg 98 procent van alle mogelijke apps voor je telefoon geldt: leuk maar compleet overbodig. Dat gaat niet op voor de ‘zoek mijn telefoon’-functie, waarmee je je smartphone kunt terugvinden als die gejat of verloren is. Jammer alleen dat dit ook ‘de andere kant’ op werkt… en je net als deze Brabander je stash wiet kwijtspeelt.

 

Slimme (gejatte) telefoon

Goed, aan de oneindige serie waargebeurde verhalen van hoe je cannabis kunt verspelen, voegen we dus de ‘zoek mijn telefoon’-app toe. En mind you, het gaat hier dus NIET om de smartphone van de persoon met de wiet!

Wel om de mobi van een Brabander die vrijdagmiddag ontdekte dat het ding gejat was en aldus om 15:30 uur de politie inschakelde. Maar dankzij de zoek-app wist het slachtoffer er gelijk bij te meden dat de gestolen waar zich op een adres in de wijk Gageldonk in Bergen op Zoom bevond. Handig nietwaar?

Dat vindt de politie ook en agenten gaan naar het genoemde adres. Om de gejatte telefoon echt in handen te krijgen zullen ze de woning moeten binnentreden, maar dat gaat niet. De politie: “Omdat de zoekapp niet heel nauwkeurig aangaf dat de telefoon exact op het genoemde adres zou zijn (de locatie wisselde tussen meerdere woningen in de straat), kon de Officier van Justitie geen toestemming geven om in die woning naar binnen te gaan en naar de telefoon te zoeken.”

Heel handig zo’n zoekfunctie voor je telefoon, alleen levert die in dit geval geen telefoon maar een zak wiet op en dan zijn wij toch minder blij…

Tas vol met wiet

Tja, dat is ook Nederland mensen. Als we de terrorist niet bovenop de bom in zijn studeerkamer zien zitten met de vrome vinger reeds trillend van opwinding op de ontstekingsknop, mag de politie niet ingrijpen…

Er rest de politie in Bergen op Zoom dus niets anders dan voor de deur staan wachten en zodoende zien dat er aardig wat volk uit de woning komt en gaat. Iedereen krijgt netjes van Oom Agent te horen wat er gaande is.

Eén specifieke vogel maakt het echt te bont, want die zet pardoes een tas in de brandgang. Het blijkt een tas vol met wiettoppen, 289 gram in totaal, hetgeen de 22-jarige een enkeltje richting politiebureau oplevert. Daar wordt ie ondervraagd, hij legt een verklaring af en mag ’s avonds het bureau weer verlaten met de belofte dat de rechter hem later nog zal fileren.

Phone, phone home!

Nadat de drie ons wiet ook maar gelijk vernietigd is – standaard procedure in dit land – kamt de politie de rest van de woning in Gageldonk uit, maar ‘meer drugs’ worden niet gevonden.

En die telefoon waarmee het allemaal begon dus OOK NIET. Raar verhaal…

[illustratie: Talaj/Shutterstock]
(advertenties)