(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Autopot is een zeer simpel maar evenzeer ingenieus bewaterings-systeem. Omdat er geen pompen en timers worden gebruikt maar een soort slim waterventiel en er slim gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht, is het systeem niet alleen heel stil en sterk, maar ook verrassend betaalbaar.

autopot-4-module-complete-kit

De Autopot starterkit voor vier planten heb je al voor 112 euro.

Er zijn Auropot systemen in verschillende maten, voor 4 of 6 planten in 15 of 25-literpotten en een waterreservoir dat je op een verhoging plaatst. Door de zwaartekracht staat er altijd druk op de leudingen en is het gebruik van een pomp niet nodig. Iedere Autopot staat in een speciale tray met daarin een soort ventiel dat AQUAvalve genoemd wordt. Wanneer de tray leeg is vult deze AQUAvalve hem met een laagje water van ongeveer 2 centimeter. Wanneer de plant het water heeft verbruikt, zorgt de AQUAvalve ervoor dat er opnieuw een laagje water wordt gegeven. Zo heeft de kweker een luizenleventje, want die hoef enkel nog te zorgen voor een gevuld waterreservoir. Je kunt het systeem gerust een weekje met rust laten, ideaal dus voor wie vaak van huis is.

Planten krijgen door het gebruik van de AQUAvalve alleen water wanneer ze dat nodig hebben. Hierdoor wordt iedere plant naar individuele behoefte gevoed en dat zorgt voor gezonde planten. Maak je daarnaast ook nog eens gebruik van langzaam door de aarde op te nemen voeding zoals bijvoorbeeld BioTabs, dan hoef je zelfs geen voedingswater meer te mixen. De AQUAvalve reguleert een optimale nat/droog cyclus en de voeding zit al in de grond. Je wietplanten groeien bijna helemaal vanzelf!

  • Geen dagelijkse bewatering meer nodig
  • Geen stroom, geen pomp, geen timers
  • In enkele minuten op te bouwen
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Minimale monitoring

Makkelijk uitbreidbaar

Wil je liever een systeem met vijf planten in plaats van vier of zes, dan is dat geen probleem. Je kunt een vier-autopot systeem uitbreiden met een extra autopot. Ook kun je een 6-pots systeem kopen en daar een pot vanaf halen. Het is allemaal geen probleem want of je nou één of tien planten kweekt, de zwaartekracht zorgt bij iedere Autopot voor evenveel waterdruk. Je kunt de systemen opstellen zoals je zelf wil, achter elkaar in lijn of met zijn vieren bij elkaar voor in een vierkante tent. Het waterreservoir kun je daarbij gemakkelijk buiten je kweekruimte plaatsen, zolang het maar op een verhoging staat.

smart-valve-schema

De werking van de Autopot AQUAvalve.

Airdome

Voor nog betere resultaten kun je het systeem uitbreiden met zogenaamde Airdomes. Deze worden onderin de potten geplaatst voor extra zuurstof bij de wortels. Iedereen weet dat wietplanten die meer zuurstof bij de wortels krijgen namelijk beter presteren en sneller groeien. Een set met 5 Airdomes kost 22,50 euro en de bijbehorende pomp voor tot 10 Airdomes heb je voor 25 euro.

schermafbeelding-2016-11-14-om-10-23-44

De Autopot Airdome zorgt voor nog meer zuurstof bij de wortels.

Autopot kweeksystemen zijn er al voor 112 euro, je hebt dan een systeem voor vier planten in 15-literpotten. Een losse 15-literpot kost 26,50 euro. Voor 220 euro heb je al het allerduurste systeem met zes potten van 25-liter. Je koopt ze onder meer bij Plantarium.

(advertentie)