(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeg, geef jij je wietplanten nog steeds met een gietertje water? Dat moet makkelijker én nauwkeuriger kunnen. Met de hand bewateren werkt wel, maar erg nauwkeurig is het niet. Je kunt het dus beter automatiseren, daardoor krijgen al je planten evenveel water en precies wat ze nodig hebben. 

Bij het bewateren en voeden van wietplanten gaat het nog altijd het vaakst mis. Komt omdat je nu eenmaal slecht kunt inschatten hoeveel water het medium (aarde, kokos, steenwol etc.) al bevat. Een te nat medium geeft snel problemen, net als een voedingsoverschot.

Wietwortels hebben water en voeding nodig, maar daarbij wordt vaak vergeten dat zuurstof ook op het menu staat. Wanneer het medium te nat is, worden wortels verstikt waardoor ze dat laatste niet meer op kunnen nemen. De gevolgen beginnen met een vertraagde groei, maar monden al snel uit in allerlei schimmelproblemen. Wat je overhoudt als je een wietplant stelselmatig teveel water geeft, is een zielig hoopje plant met snotterige schimmelwortels.

Door het watergeven te automatiseren met een eb & vloed systeem krijgen al je planten constant evenveel water en geen druppel meer dan je middels een timer instelt. Een tafel waarop je planten staan, loopt op gezette tijden onder water en zorgt er zo voor dat alle planten te drinken krijgen.

Hoe lang en hoe vaak de tafel onder water loopt, bepaal je door middel van een gemakkelijk in te stellen tijdklok. Op deze manier kun je het eb en vloed systeem bij ieder medium toepassen. Telkens wanneer het water na een waterbeurt weer terug in het reservoir stroomt, wordt er door de zwaartekracht zuurstof in de potten gezogen.

Eb & Flow Irrigatiesysteem

De volautomatische eb & flow irrigatiesystemen van G-Tools werken simpel en doeltreffend. De systemen bestaan uit een zogenaamde Deense bodem op een op maat gemaakte tafel. Een circulatiepomp in het waterreservoir houdt het water in beweging, zodat het voedingswater niet neerslaat en er geen algen in groeien.

Een tweede pomp zorgt voor het onderlopen van de tafel, deze is aangesloten op een digitale tijdschakelaar die per minuut in te stellen is. Wanneer de pomp na een waterbeurt weer uitschakelt, stroomt het water door de zwaartekracht simpelweg terug in het reservoir voor een volgende waterbeurt.

De tafel en de Deense bodem zijn op maat gemaakt voor de kant en klare kweekkasten van G-Tools, maar kunnen ook prima in andere kweekruimtes zoals tenten, of zelfgemaakte ruimtes gebruikt worden. Iedere tafel is voorzien van verstelbare poten waarmee je het perfecte afschot voor je tafel kunt instellen. Zo komt de tafel na iedere waterbeurt weer mooi droog te staan.

Het eb & flow irrigatiesysteem kan met alle plantenpotten gebruikt worden maar werkt buitengewoon goed met potten van textiel, die ook nog eens voor een extra goed ontwikkeld wortelstelsel zorgen. De planten nemen het water op via de gaten onderin de potten of door het textiel heen. Het systeem is gemakkelijk in gebruik en helemaal veilig, er is geen kans op lekkages.

Eb & flow irrigatiesystemen zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten, vanaf 110 x 63 cm tot 170 bij 100 cm. De tafels hebben een hoogte van 35 centimeter. Je hebt een eb & flow irrigatiesysteem vanaf 245 euro.

(advertenties)