(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Slimme kwekers – of moeten we zeggen luie kwekers – sjouwen niet de hele dag met gietertjes water heen en weer. Zij laten hun planten namelijk automatisch bewateren. Planten krijgen dan altijd genoeg water en overwateren komt niet meer voor, kweker blij, planten blij!

Automatisch bewateren is minder ingewikkeld dan het klinkt met de automatische bewateringssystemen van G-Tools. Ze zijn op maat gemaakt voor de stijlvolle kweekkasten die het bedrijf levert, maar je kunt ze natuurlijk net zo makkelijk in een kweektent gebruiken.

watersysteem

De bewateringssystemen werken eigenlijk heel simpel; ze bestaan uit een tafel waarop een lekbak (Deense bodem) is geplaatst. Onder de tafel staat een voedingsvat met daarin een pomp die aangesloten zit op een schakelklok. De schakelklok zorgt ervoor dat je precies in kunt stellen hoe vaak en hoe lang de planten water geven. De pomp pompt vervolgend op gezette tijden water en voeding door een druppelsysteem naar je planten.

bewatering2

Het kleinste volautomatische bewateringssysteem voor de G-Kit Bonanza 600 

De systemen zijn ideaal voor de kweek op steenwol of kokosmatten maar met hetzelfde gemak zet je er gewoon potten met aarde op. De voordelen zijn groot en liggen voor de hand. Je planten krijgen exact de juiste hoeveelheid water en je hoeft je nooit meer zorgen te maken over te veel of te weinig water want dat gaat helemaal vanzelf.

Er zijn bewateringssytemen van 150 tot 250 euro, de kleinste is ongeveer een meter bij 60 centimeter en de grootste heeft een oppervlak van 170 bij 100 centimeter. Kijk voor meer informatie op G-Tools.nl

(advertenties)