(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

ROLLING STONED TOP 50 #33   Wernard Bruining is wat je noemt een cannabispionier in Nederland: hij startte al vroeg in de jaren zeventig met een coffeeshop, waarna hij later ook een van de eersten was met een growshop. Tegenwoordig bestiert hij de Stichting Mediwiet en gelooft hij heilig in de geneeskracht van wietolie. Een levend bewijs daarvan is Monique die door Wernard geïnterviewd is voor deze video. Zij kreeg te horen dat ze uitgezaaide darmkanker heeft en haar een traject van chemo en andere ellende staat te wachten. Maar het loopt finaal anders, dankzij cannabis!

top50-33

De Nederlandse Monique Posthumus kreeg dit voorjaar te horen dat ze kanker had. Darmkanker stadium 4, wat betekent dat het uitgezaaid is. Dankzij wietolie lijkt ze de verschrikkelijke ziekte toch te verslaan, al beweren haar doktoren dat dit onmogelijk is, de signalen zijn duidelijk: haar kanker is inmiddels flink teruggedrongen. Nu vertelt Monique jullie zelf haar bijzondere verhaal.

Heilzame wietolie

Als je ooit een halfuurtje nuttig wil besteden – en een beetje into cannabis als medicijn bent – is deze video verplichte kost. Wernard Bruining, de grote man van de Stichting Mediwiet praat uitgebreid met een van zijn patiënten, de Nederlandse Monique Posthumus (50). Zij is er van overtuigd dat ze nog leeft en haar darmkanker helemaal zal overwinnen met cannabis als medicijn. Haar artsen zijn sceptisch over de heilzame werking van wietolie, maar Monique weet het zeker! Kijk zelf naar haar nuchtere, feitelijke en toch ontroerende verhaal:

 

(advertentie)