(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Colorado geeft de Amerikaanse professor Suzanne A. Sisley 2 miljoen dollar om door te kunnen gaan met haar onderzoek. Suzanne was hartstikke goed bezig met een studie over het effect van cannabis op veteranen met traumatische stress. Haar bazen aan de universiteit van Arizona waardeerden dit niet en ontsloegen haar in juli…

Professor ptss

Suzanne A. Sisley (rechts) aan tafel bij CNN

“Het departement van volksgezondheid in Colorado gelooft in mij en de kwaliteit van mijn research, of ik nou bij de universiteit zit of niet”, zegt Suzanne in een e-mail. Alweer heeft legalisering de dag gered… Maar het onderzoek gaat niet in Colorado verder. De ene helft van de studie vindt plaats in Arizona op een nog onbekende locatie, de andere helft aan de Johns Hopkins-universiteit in Baltimore, Maryland. Dat is toch wel een van de belangrijkste onderzoeksinstellingen ter wereld.

De redding nabij

Om een beetje geloofwaardig te blijven, gaat Suzanne in Arizona verder met de veteranen die al meededen aan de proef voordat ze ontslagen werd. Ze heeft nu genoeg geld en goede voorzieningen bij Johns Hopkins tot haar beschikking. Veel medische marihuanapatiënten in Amerika lijden aan posttraumatisch stress syndroom (PTSS). Het is al bekend dat bepaalde soorten wiet de symptomen verergeren terwijl anderen deze juist verzachten. Dankzij deze studie zullen we er achter komen welke soorten cannabis en welke hoeveelheden THC het beste helpen. Een kleine stap voor ons, maar een grote stap voor mediwiet. Wij wensen Suzanne veel geluk met de rest van haar weedsearch!

Meer weten over wiet en PTSS? Eerder schreef RollingStoned hierover: ‘Wiet bij traumatische stressstoornis’

(advertentie)