(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Onlangs werd in Colorado – waar anders – het National Jewish Health’s Marijuana and Health Symposium gehouden. Met wetenschappelijke onderzoeken en testimonials van patiënten. Het verhaal van de 15-jarige Coltyn “I’d rather be illegally alive than legally dead” Turner sprong eruit!

Op het mediwiet-congres in Denver konden zowel gezondheidsinstellingen als burgers kennis nemen van de laatste stand van zaken op het gebied van medicinale cannabisonderzoeken. Twaalf studies werden nader behandeld, waaronder onderzoeken naar wiet als medicijn bij epilepsie, ontstekingen aan de darmen en slapeloosheid. De zaak van de vijftienjarig jongen Coltyn Turner werd ook publiekelijk getoond en die maakt heel erg veel indruk.

d-1

Coltyn is dankzij wietolie weer een gewone gezonde puber en de mediwiet beweging heeft er een fanatieke aanhanger bijgekregen! 

 

Wietolie tegen ziekte van Crohn

Vier keer per dag neemt Coltyn zijn medicijn, wietolie dus. Daarmee behandelt hij de ziekte van Crohn waaraan hij sinds zijn elfde jaar lijdt. Tot vorig jaar leek het erop dat hij die strijd zou gaan verliezen…

“Ik slikte alle mogelijke farmaceutische medicijnen die je maar kan bedenken”, vertelt Coltyn, “wachtend tot het moment dat ik in een rolstoel terecht zou komen.” Zijn moeder Wendy Turner vult aan: “Hij werd ziek en we zagen geen andere opties meer.” Daarmee doelt ze op het feit dat de familie zo wanhopig was dat ze besloot om vanuit het Midden-Westen van de VS naar de staat Colorado te verhuizen en hun heil in cannabisolie te zoeken. “We dachten: goed, waarom dit niet proberen? En het werkte!”

Kwestie van leven en dood

Inmiddels bevindt Coltyn zich dus niet meer in een ziekenhuisbed maar op de prachtige bergtoppen van Colorado’s Rocky Mountains. Hij en zijn familie hopen dat meer wetenschappelijk onderzoek tot meer actie leidt, zodat andere wanhopige families met zieke kinderen cannabisolie als eerste keus krijgen aangeboden in plaats van als laatste redmiddel. “Wij willen dat mensen begrijpen dat dit een heel goede optie is”, besluit moeder Wendy.

En Coltyn zelf zegt het eigenlijk het allermooist dus in onderstaande video, met zijn “I’d rather be illegally alive than legally dead”…

(advertenties)