(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Absint was een favoriet psychoactief drankje van beroemde mensen als Vincent van Gogh, Picasso, Edgar Allan Poe en Oscar Wilde. Het effect van Absint komt voornamelijk door een stof die thujon heet en waarvan de structuur op die van THC lijkt. Anyway… Je kunt het gewoon zelf maken, daar houden we van!

Hoe thujon precies in het lichaam werkt is niet helemaal duidelijk, dat het werkt wel. In absint zitten ook nog andere psychoactieve kruiden zoals angelica, koriander, calamus en nootmuskaat, maar het is erg onwaarschijnlijk dat die stoffen een effect geven, aangezien er niet erg veel van in de absint zitten.

Zelf absint maken

Om zelf absint te maken heb je de belangrijkste psychoactieve ingrediënten, en een fles sterke drank nodig. De psychoactieve ingrediënten kun je vinden in een zogenaamde absint kit die je bij Dutch-Smart.nl kunt bestellen. De sterke drank haal je uiteraard gewoon bij een slijterij. De kit is bedoeld voor 1 liter, dus als je een fles van 0,7 liter gebruikt zal het sterker zijn. Wodka is een goede drank om absint mee te maken.

absint-dutch-smart

Een absint kit bevat alle (psychoactieve) kruiden die je nodig hebt

Doe de alsembladeren uit de kit in de wodka (of een andere sterke drank) en laat deze 24 uur intrekken. Daarna haal je de bladeren uit de drank en laat de rest van de bij de absint kit geleverde kruiden 5 tot 7 dagen in de drank weken. Met een fijne zeef kun je de kruiden er daarna uit filteren.

Absint drinken

Het drinken van de absint gaat volgens een speciaal ritueel:

Bij de kit zit ook een speciale lepel, leg die lepel op een glas met op de lepel een suikerklontje. Schenk 30 milliliter absint over het suikerklontje in je glas en steek het suikerklontje vervolgens aan. Laat de suiker karameliseren en schenk vervolgens nog eens 30 milliliter water in je glas.

Proost!

(advertentie)