(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn laatste oogst is nog maar net droog of Willie is alweer een nieuwe kweek begonnen. Hij heeft weer een uitstekende keuze gemaakt en vult zowel zijn kleine G-Kit als zijn grote G-Kit XL met Sneeze planten. Hoewel planten, de zaadjes moeten eerst nog even uitkomen…

De afgelopen 14 dagen zijn weer voorbij gevlogen. Zonder wietplanten welteverstaan want die had ik immers al geoogst. Maar zoals te zien is op de foto’s ben ik wel weer van start gegaan met een nieuwe kweekronde. Het is allemaal nog erg pril maar ik dacht een kleine update is vast wel welkom.

Zes keer Sneeze

Deze kweekronde ga ik aan de slag met zes Sneeze zaadjes. Twee voor de kleine CNNBS G-Kit met verhogingsset en vier voor in de grotere CNNBS G-Kit XL. Ik heb de zaadjes op de drie dagen geleden in een koffiefilter gestopt en deze week in een diepvrieszakje van de Ikea gedaan. Deze heb ik opgehangen in de G-Kit XL. Als je goed naar de foto kijkt zie je al dat bij één zaadje de wortel tevoorschijn komt. Dat gaat de goede kant op.

Deze kweekronde ga ik ook weer aan de slag met de merkloze All Mix en de Mega Worm van Plagron. Deze producten zijn me afgelopen kweek goed bevallen. Het is me natuurlijk ook opgevallen dat de Sneeze in de kleine CNNBS G-Kit een buitengewoon goede opbrengst had. Daarbij heb ik het vermoeden dat dat wel eens iets met de aarde te maken gehad kon hebben. Ik weet het niet zeker maar het is wel een experimentje waard vind ik zelf.

Nieuwe bulb en andere veranderingen

Ik heb ook een nieuwe bulb voor mijn 315 Watt CMH. Dit keer geen 4000K maar 3100K, al zou deze kleurtemperatuur wel iets beter moeten zijn voor de bloeifase. Ik ging de aarde ophalen en kwam erachter dat ze een deur of twee verderop ook lampen verkochten. Toen heb ik daar maar mee genomen wat ze hadden liggen.

Ik heb ook nog wat aanpassing in de kast gedaan. Voorheen had ik de camera’s op statieven staan en aan het armatuur hangen. Hier ben ik vanaf gestapt en heb de camera’s nu in een houten frame zitten met twee 12 centimeter ventilatoren ernaast. Deze heb ik nu aan de linker- en rechterwand hangen, en aan de zijde met de schuifdeuren. Ik heb er nog één op een statief, en deze is voor de close ups. Het deel dat ik in beeld wil brengen is namelijk ook het deel is wat ik goed wil ventileren (van een windje wil voorzien). Ik hoop dat zo op te lossen, en tegelijk wat ruimte te besparen. Ik moet nog wel twee nieuwe katrollen bestellen. De twee die ik nu heb zijn wat aan de korte kant.

De kleine kast

Ook de CNNBS G-Kit met verhogingsset is weer schoon en klaar voor actie. Mijn 150 Watt G-Bars (het oude model) is weer afgestoft en gedesinfecteerd. In deze kast heb ik verder maar één aanpassing gedaan en dat is het verwijderen van de camera. Dat werkt toch niet zo lekker met deze LED verlichting; ik blijf maar lijnen in het beeld houden. De luchtcirculatie wordt verzorgd door drie 12-centimeter ventilators, bevestigd aan het armatuur. Dit levert naar mijn mening een goed windje voor de plantjes.

Klimaat en time lapse

Omdat ik het de vorige keer vergeten was, zijn hier nog de grafieken van de temperatuur en de luchtvochtigheid van mijn vorige kweekronde met de Mohammeds in de grote kweekkast. De gemiddelde temperatuur tijdens die kweekronde was 23,20 graden Celsius. De luchtvochtigheid was gemiddeld 54,47 procent. Het was een mooie binnenzomer voor de Mohammed.

Ook heb ik de video’s van de afgelopen 19 weken weer samengevoegd tot één lange time lapse. We zien de zaadjes ontkiemen en doorgroeien tot volwassen planten die in bloei staan.

 

Dit was het voorlopig even. Ben je er over 14 dagen ook weer bij? Dan ga ik onder meer de uitgekomen zaadjes in hun eerste kleine potjes zaaien.

Willie Wietman

(advertentie)