(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Sneeze zaadjes die Willie twee weken geleden liet ontkiemen zijn inmiddels uitgekomen, verpot en alweer aan een grote plantenpot toe. Na het verpotten worden ze over de twee kweekkasten verdeeld en mogen ze aan hun groeifase beginnen. Ook pakt Willie de stroomproblemen aan met een eigen stroomgroep voor de G-Kit XL. Een nieuwe stroomverbruiksmeter moet uitwijzen hoeveel stroom de kast zal verbruiken.

Er zijn weer twee weken verstreken en daar ben ik weer met een nieuw kweekavontuur. De (verhoogde) G-Kit XL is klaar voor actie en de Sneeze zaailingen inmiddels ook. Ik had de zaadjes vorige keer al in een ziplock diepvrieszakje gedaan om te kiemen en daarna ging het allemaal heel snel; al na een paar dagen konden de zaadjes in potjes gedaan worden. Laten we maar eens gaan kijken en de schuifdeuren van de kweekkast openen.

In de kast treffen we zeven kleine Sneeze plantjes die al klaar zijn om verpot te worden. Nou ja, op ééntje na dan, die in niet in een potje maar in een oude dop aan het groeien is. Deze zal ik verpotten naar een kleinere pot. Dit zaadje heb ik later laten kiemen omdat één van de eerste zes er wat langer over deed om wortel te schieten. Vandaar dat er nu zeven plantjes zijn in plaats van zes. Ik had dus één extra reserveplantje.

Het verpotten verliep soepel. Het is me weer gelukt om de plantjes over te zetten zonder er een te vermoorden. De vier Sneeze planten die hier mogen gaan vertoeven zullen dat doen onder de 315 Watt CMH binnenzon. Op het moment brandt die volgens het 18/6 lichtschema, en staat dagelijks dus 18 uur aan en 6 uur uit. Ik heb de lamp op een hoogte hangen van 55 centimeter. Dit is nog erg hoog maar dat zal ik in de loop van de week langzaam naar beneden brengen tot 35 centimeter. Ik wil de kleine plantjes even de tijd geven om te wennen aan hun nieuwe pot.

In de CNNBS G-Kit…

…heb ik de twee overgebleven Sneeze plantjes gezet. Ook hier ging het verpotten lekker soepel. Achteraf gezien heb ik één van de dames alleen wat uit het midden geplaatst. Niet zo netjes maar het zal het plantje verder niet uitmaken. De planten staan hier onder mijn 150 Watt G-Bars (het oude model). Deze hangt 35 centimeter boven de jongedames, en staat eveneens op het 18/6 lichtschema. Ook deze gaat verder omlaag de komende dagen. Ik ben erg benieuwd of ik weer zo’n goede oogst ga krijgen met de Sneeze.

Cijfers, data en getallen

Qua cijfers hebben we er een nieuwe categorie bij, en dat is het stroomverbruik. “Maar Willie, daar heb ik je wel eens vaker over gehoord.” Dat klopt maar dat ging steeds mis. Bij een stroomuitval stopte mijn meter met meten en moest ik handmatig weer op play drukken. Nou, als je mijn avonturen volgt weet je dat ik de afgelopen tijd wat problemen met de stroom heb gehad die mijn metingen steeds verstoorden.

Ik ben dus met de elektra aan de slag gegaan, en heb de G-Kit XL van een vrije groep in de groepenkast voorzien. Met een eigen groep voor deze kast kon ik er ook meteen een goede meter tussen hangen. Mocht de stroom nu uitvallen, dan gaat de meter daarna meteen weer verder.

De stroomverbruiksmeter die ik ervoor heb gekozen is de Sonoff Pow Elite Wifi. Aangezien ik meer van dit merk gebruik was het voor mij een voor de hand liggende keuze. Ik zal jullie hier niet elke keer mee lastigvallen maar als het goed is weten we straks wel wat mijn G-Kit XL deze kweekronde aan stroom heeft verbruikt qua kilowatturen.

Week #1 en #2 in beeld

In de time lapse die ik deze keer gemaakt heb, zien we de zaadjes langzaam boven de grond komen. Nu ze eenmaal boven de grond zijn staan de kleine plantjes te meteen dansen van vreugde. Ik vind het altijd weer prachtig om te zien hoe ze zich omhoog dansen in het begin.

Dit was het weer voor deze week. Ben jij er over twee weken ook weer? Dan ga ik het onder meer over de lengte en de groei in de hoogte hebben, en kom je erachter of de dames hun eerste voedingsbeurt al nodig hebben. Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)