(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, hier is weer een kakelvers kweekavontuur met Willie Wietman. Na het verpotten van twee weken geleden kwamen de dames in een stroomversnelling. Althans, vijf van de zeven dan toch, want voor twee plantjes eindigde het kweekavontuur. Hoe dat precies zit en waarom dat hoor je natuurlijk van Willie zelf.

Hallo mensen, hier ben ik weer met een nieuw kweekavontuur. Uiteraard nog steeds met de Sneeze planten, die ik twee weken geleden in hun eindpotten heb gezet. Ik heb ze daarbij wat dieper ingegraven, want ze waren een beetje gestrekt. Sindsdien is er weer veel gebeurd, dus laat ik maar meteen van start gaan. We beginnen zoals je gewend bent met de dames in de grote CNNBS G-Kit XL.

7 – 2 = nog vijf dames over…

De vorige keer vertelde ik nog trots dat ik een reserveplantje had. Maar de volgende dag had ze het verpotten niet overleeft. Was ik toch iets te vroeg met het geven van een schouderklopje aan mezelf. Gelukkig ging het met de andere planten goed, en was het toch een reserveplant. De rest van de dames groeiden nog vier dagen gelijkmatig verder, tot één van de vier tot stilstand kwam.

Tijdens het water geven heb dat plantje uiteraard nog even goed bekeken. Op het eerste gezicht leek er niets mis te zijn. Ze stond niet te nat en ook niet te droog. Ik heb haar tot vandaag in de kast laten staan om te kijken of er nog iets zou gebeuren, maar helaas. Er lijkt geen leven in te zitten… Erg jammer maar ja, er is nu wel meer ruimte om te groeien voor de overgebleven drie. Die maken het juist erg goed; ze hebben een gemiddelde lengte van 13 centimeter.

Nu was het ook meteen tijd om de overgebleven dames op de juiste plek te zetten. Ik heb ervoor gekozen om de Sneeze die het grootst is één zijde van de G-Kit te geven. Vanaf afgelopen woensdag ben ik ook gestart met het geven van voeding. Aanstaande woensdag ben ik verder al van plan om het lichtschema te gaan aanpassen. Van de 18/6 (18 uur aan het 6 uur uit) waar ze nu onder staan, gaan ze dan natuurlijk naar 12/12 voor de bloei. Zo kunnen de dames een weekje aan de voeding wennen, en dan is het tijd voor de volgende stap.

Klimaatgegevens

De bewatering van de dames loopt gestaag op, ondanks het wegvallen van een plant. Zoals ik vertelde ben ik woensdag gestart met het geven van voeding van Plagron. Dit doe ik volgens het voedingsschema dat je op hun website kan vinden. Je kunt hier ook je eigen voedingsschema samenstellen met een speciale calculator die ze daarvoor hebben.

De klimaatgegevens laten ook duidelijk zien dat het wat kouder is buiten de laatste tijd. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen 14 dagen was 24,32 graden Celsius. Het gemiddelde van de luchtvochtigheid was 36,97 procent. De lucht is dus ook erg droog in de G-Kit XL. De 315 Watt CMH lamp hangt op een hoogte van 30 centimeter boven de dames. Voor de resultaten over het stroomverbruik houd ik jullie nog even in spanning tot ik een maand aan gegevens binnen heb.

In de CNNBS G-Kit

…vinden we deze keer wederom ook Sneeze planten, en wel twee stuks. Met deze dames gaat het erg goed. Ze zijn net een tintje donkerder groen dan de dames in de G-Kit XL, die daar onder de 315 Watt CMH lamp staan. Deze dames staan echter onder een G-Bars van 150 Watt (het oude model van deze dimbare 170 Watt G-Bars). Door de LED verlichting zijn de dames denk ik iets donkerder van kleur.

Als we de dames vanaf de bovenkant bekijken ben wel erg trots op deze mooie Sneeze plantjes. Ook in deze kweekkast ben ik woensdag gestart met het geven van voeding. De dames hebben een hoogte van 12 centimeter en zijn daarmee iets kleiner dan de dames in de andere kast. De G-bars hangt 25 centimeter boven de dames. Deze zou wellicht iets lager kunnen maar dan strekken ze minder snel. Nu doen ze meer moeite om bij het licht te komen. De gemiddelde temperatuur was hier 25,84 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was 31,16 procent. Het is hier iets warmer omdat deze kamer de helft kleiner is dan de ruimte waarin de G-Kit XL staat.

Kweekvideo

Deze week zien we onder meer dat de dames verpot worden, en bekijken we de Sneeze die ineens niet meer wilde groeien. Ter afsluiting doen de dames nog een dansje met zijn allen.

Dit was het weer even voor deze keer. Ben jij er over 14 dagen weer bij? Dan gaan we het onder meer hebben over de groei en strek van de planten, en zullen we zien of ze allemaal nog goed drinken.

Willie Wietman

(advertentie)