(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

HPS kweeklampen presteren geweldig en zijn lekker betaalbaar. Mits je ze veilig aansluit met een relais is er geen reden waarom je niet met een HPS lamp zou moeten kweken. Geen kaas gegeten van elektra? Geen nood; de hobby timers van Davin zijn schakelklok en relais in één. Dat schakelt (én slaapt) een stuk lekkerder!

Om je kweekhobby betaalbaar te houden, kun je best bezuinigen maar niet op veiligheid alsjeblieft! Ga gerust voor een HPS kweeklamp, maar realiseer je dat die heet kan worden en zorg ervoor dat ie gezekerd is met een relais. HPS kweeklampen trekken bij het inschakelen namelijk een hoge piekstroom die gewone schakelklokken niet altijd kunnen hebben.

Veilig schakelen

De veilige oplossing voor dit probleem is door een relais te gebruiken. Het relais kan de piekstroom wel aan en wordt aangestuurd door de schakelklok. Het relais schakelt vervolgens de lamp in zodat deze de piekstroom opvangt en niet de schakelklok zelf.

Het aansluiten van een relais is echter best ingewikkeld voor iemand zonder elektrotechnische achtergrond. Speciaal voor hobbyisten met maar één HPS kweeklamp, heeft Davin daarom de hobby timer gemaakt. Die bevat een degelijke tijdklok van Grasslin en schakelt via een ingebouwde zekering. Bij overbelasting of kortsluiting kan de hobby timer dus niet doorbranden. Mocht de zekering in werking zijn getreden, kun je hem met een simpele knop weer resetten om weer veilig door te schakelen.

 

DeGrowshop.eu verkoopt vier verschillende hobby timers van Davin. Ze zijn bedoeld voor één lamp van 250, 400, 600 of 1000 Watt en kosten nog geen 75 euro.

 

(advertentie)