(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze veranderen je humeur in seconden, je kunt ze verdampen in een e-sigaret en ze zijn afkomstig uit 100% natuurlijke planten, vruchten en kruiden: Mood Changers. Oftewel terpenen aka de smaakstoffen die van nature ook in cannabis voorkomen.

De meeste wietsoorten bevatten dezelfde werkzame stof THC, maar niet alle wietsoorten geven je hetzelfde effect. Het effect van een specifieke wietsoort wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het terpenen profiel. Een uniek bouquet aan verschillende smaakstoffen oftewel terpenen die samen de smaak van een wietsoort opmaken.

Het effect van terpenen

Van de meeste indica wietsoorten wordt je vaak ontspannen en niet zelden behoorlijk slaperig. Sativa’s geven over het algemeen juist een meer creatief en activerend effect. Die verschillende effecten hebben niets met een verschil in de hoeveelheid THC in sativa’s en indica’s te maken. Wel met de aanwezigheid van myrceen, een aarde-achtige en muskus-achtige geurstof die onder meer ook in mango’s, hop, citrusfruit, eucalyptus, tijm, citroengras en veel andere plantensoorten voorkomt.

Een ander goed voorbeeld van de invloed van smaakstoffen is sabineen, een scherpe smaakstof die ook veel in zwarte peperkorrels voorkomt. De stof laat je niezen zoals peper en zwakt het effect van THC een beetje af. Word je weleens overweldigd door het gevoel na het roken van een jointje, kauw dan een paar minuten op een zwarte peperkorrel om je weer met beide benen op de grond te zetten.

Myrceen en sabineen zijn slechts twee voorbeelden van een enorme hoeveelheid smaakstoffen uit cannabis die een effect hebben op je humeur. De lijst met terpenen in cannabis is gigantisch, je hebt pineen, limoneen, caryofylleen, linalool, terpinoleen, kamfeen en vele andere terpenen die je humeur en je gestel kunnen beïnvloeden. Neem maar eens een kijkje op de website van Steep Hill Labs als je er meer over wil leren.

Terpenen uit een flesje

De meeste wietliefhebbers hebben wel een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde wietsoort, of roken het liefst indica’s of juist liever sativa’s. Die voorkeur wordt doorgaans bepaald door het bouquet aan terpenen en de manier waarop ze het effect van de wiet beïnvloeden.

Het kan echter een lastige zoektocht zijn naar juist die ene wietsoort met het perfecte terpenenprofiel, en buiten dat weet niet iedereen het specifieke effect van iedere smaakstof of ieder terpenen profiel. Vandaar dat I-nvention – een zusterbedrijf van E-Njoint – een zestal verschillende terpenen profielen kant en klaar in een druppelflesje heeft gestopt. Deze zogenoemde Mood Changers bestaan 100% uit terpenen die afkomstig zijn uit natuurlijke planten, vruchten en kruiden. Je kunt ze daarom veilig verdampen in iedere elektronische sigaret om je humeur of het effect en de smaak van je eigen wiet, hasj of concentraat mee te veranderen.

Zes ‘smaken’

Er zijn zes verschillende terpenen profielen verkrijgbaar voor iedere gewenste stemming. Ontspannen doe je bijvoorbeeld met de Mood Changer RELAX en als je niet in slaap kunt komen helpt DROWSY je een handje. SENSUAL brengt je in de mood om te vrijen, FOCUS maakt je scherp en alert, RELIEF laat je ontspannen na het sporten en met DAYDREAM geef je je creativiteit een boost.

Zelfs zonder THC werken de terpenen van E-Njoint, je wordt er op die manier dan ook niet stoned of high van maar het geeft je een lichte verandering van je humeur. Het is wat ons betreft natuurlijk het leukste om de Mood Changers tegelijk met een joint te roken en zo het effect van je wiet te veranderen. De verschillende terpenen profielen smaken stuk voor stuk heerlijk en zijn een geweldige manier van aromatherapie.

Een flesje Mood Changer van 10 milliliter kost 9,95 euro. Ga voor meer informatie en om te bestellen naar mood-changer.com. Mood Changers bevatten geen nicotine, THC of andere cannabinoïden.

Update: eerder vermeldden wij dat Mood Changer ook te dabben of los te roken was, maar dit is niet het geval. Het betreft een e-liquid bedoeld voor gebruik in een elektronische sigaret.

[Foto’s fruit en wiet: Roxana Gonzalez, Shutterstock]
(advertenties)