(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wat zou je ervan zeggen als we je vertellen dat er een manier van kweken is, waarbij je nooit meer met zakken aarde hoeft te slepen, je planten veel minder risico lopen op ongedierte, voeding minder kost en je planten ook nog eens veel meer opleveren? Het heet hydrokweken en iedereen kan het, lees dit maar.

Hydroponics for Everybody is veel meer dan een rijk geïllustreerd boek over hydrokweken. Het is het 336 pagina’s tellende en in zes talen vertaalde werk van hydrokweker William Texier, die de lucratieve kweekmethode al in 1985 ontdekte. Het boek geldt als de bijbel voor hydrokwekers en leert je hoe hydrokweken je oogsten kan verbeteren tot hoeveelheden waarvan je zelfs nooit had durven dromen. Snellere groei, aanzienlijk meer opbrengst, goedkopere voeding en minder last van ongedierte zijn slechts een paar van de voordelen van de teelt zonder aarde.

Iedereen kan het

Hydrokweken wordt door veel wietkwekers gezien als iets ongrijpbaars, alleen weggelegd voor grote professionele kwekers met jarenlange ervaring. De waarheid is echter dat iedereen kan hydrokweken. Zelfs wie voor het eerst binnen een wietplant kweekt, kan in een eenvoudig hydrosysteem al uitstekende resultaten halen.

Of je nou wiet kweekt in kleikorrels, steenwol of helemaal zonder medium, de fijne kneepjes worden duidelijk uitgelegd in Hydroponics for Everybody. Van simpele tips als hoe voeding te geven en de aan te raden pH-waarde van water in hydrosystemen, tot hypermoderne installaties en professionele kweektechnieken komen allemaal aan bod. De duidelijke illustraties en foto’s laten niets te wensen over, bovendien is aan deze laatste druk een speciaal hoofdstuk toegevoegd over de laatste trends als stadstuinieren, bioponics, verticaal hydrokweken en meer.

William Texier

Texier is een gepassioneerde hydrokweker die samen met zijn vriend Lawrence Brook, het zogenaamde aeroponics hydrokweken heeft ontwikkeld. Hij staat wereldwijd bekend als een authoriteit op het gebied van hydroponische kweekmethoden. In 2004 vond hij een techniek uit die hij patenteerde onder de naam ‘bioponics’. Biologisch hydrokweken dus.

Hydroponics for Everybody is een uitgave van HydroScope. Het boek kost 35 euro en is via Azarius.nl verkrijgbaar in het Engels, Duits en Frans.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)