(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Times They Are a-Changin ‘, zong Bob Dylan ooit, maar nu pas lijkt dat uit te komen. In de VS stappen veel ouderen over op medicinale cannabis, in plaats van verslavende, chemische medicijnentroep. De oudjes hebben dus de toekomst… Met video!

Lange tijd had het National Institute on Drug Abuse (NIDA) in Amerika het monopolie op de legale levering van wiet voor medisch onderzoek. Nogal logisch dat daar weinig vruchtbaars uit voortkwam, omdat de focus op misbruik lag en niet op de voordelen van marihuana. In Californië mocht de gelijknamige universiteit in 2000 echter een eigen onderzoek starten. ‘The Center for Medicinal Cannabis Research’ bewees voor het eerst dat cannabis verlichting kan bieden voor mensen die pijn lijden als gevolg van schade aan de zenuwen, HIV, beroertes en andere aandoeningen.

Steve DeAngelo, een van de bekendste voorvechters van medicinale wiet in de VS

Steve DeAngelo, een van de bekendste voorvechters van medicinale wiet in de VS

Schoolhoofd geeft pro-cannabis voorlichting!

En dus veranderden de tijden sindsdien langzaam. Maar sinds de groei van de medical dispensaries (wietapotheken), inmiddels in meer dan 20 staten toegestaan, veranderen de tijden zelfs snel. Dat bewijst ook een video-interview met een van de bekendste cannabis voorvechters in Californië, Steve De Angelo van het Harborside Health Center in Oakland. “Praat met bijna iedereen die ouder is dan 65 jaar of ze gebruiken een waslijst aan medicijnen waarvan de bijwerkingen vaak ernstiger zijn dan de kwalen waarvoor ze ingenomen worden”, zegt hij.

Omdat er echter vooral onder ouderen nog steeds vooroordelen leven over onze ‘drugs’, heeft zijn Health Center nu een gepensioneerd katholiek schoolhoofd ingehuurd om die vooroordelen en onterechte angst weg te nemen. Sue Taylor heet ze en ze is zonneklaar over haar taak: “Ik ben hier om het stigma van medische cannabis te verwijderen.”

Tegenstanders worden voorvechters

Ook hardcore tegenstanders van cannabis moeten door de nieuwe werkelijkheid hun mening herzien. Bijvoorbeeld Dr. Sanya Gupta, chief medical correspondent van CNN. Hij was een scepticus ten opzichte van medische cannabis. Zo schreef hij in 2009 nog een artikel in Time met de weinig opbeurende kop ‘Why I would vote NO on pot’. Na zich in andere landen te verdiepen in de medicinale krachten van wiet, draaide zijn mening 180 graden. “Wij hebben de Verenigde Staten bijna 70 jaar vreselijk en stelselmatig misleid en ik verontschuldig me voor de rol die ik hierin heb gespeeld.”

Zelf de reportage ‘How Medical Pot Is Helping Seniors Get Off (Prescription) Drugs’ zien? Of je moeder, opa of buurman helpen? Kijken dan!

 

 

 

(advertentie)