(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vers van de pers is Cannabis Wellness Trends, waarbij periodiek wordt gerapporteerd over het wel en wee van cannabis consumenten in legale wietstaten als Colorado en Californië. En wat blijkt? Ze hebben over het algemeen hogere inkomens, doen meer vrijwilligerswerk, komen meer buiten en zijn tevredenen over het leven!

Onderzoek onder 2000 consumenten

Cannabis Wellness Trends is gebaseerd op (verkoop)gegevens van datafirma BDS Analytics. Voor de eerste rapportage baseert het bedrijf uit Colorado zich op haar ‘BDS Analytics Consumer Trends Survey’, waaraan 2.000 volwassenen van minimaal 21 jaar uit de legale wietstaten Californië en Colorado meededen. 1200 daarvan kochten in het laatste halfjaar cannabis. De volgende wellness-trend zal gaan over mensen in Washington en Oregon.

Blowers tevreden en succesvol

‘Eén thema dat duidelijk uit de research naar voren komt is het gezonde welzijn van cannabis consumenten over de gehele linie vergeleken met ‘accepteerders’ (mensen die geen wiet gebruiken maar het wellicht overwegen) en ‘afwijzers’ (mensen die geen wiet gebruiken en het ook niet overwegen)’, meldt het onderzoeksbureau in zijn persbericht.

En dat prettiger leven wordt ook hard gemaakt met cijfers. Zo blijkt het gemiddelde huishoudinkomen onder Californische wietconsumenten 93.800 dollar te bedragen, flink hoger dan dat van de ‘acceptors’ ($ 72.800) en ‘rejectors’ ($ 75.900).

Vaker naar buiten

Het percentage mensen met een universitaire opleiding onder de Californische blowers is 20, vergeleken met 13% onder de ‘accepteerders’ en 12% onder de ‘afwijzers’. Opvallend is toch ook wel de conclusie dat cannabis consumenten in the golden state vaker kinderen hebben (64%) dan accepteerders (60%) en afwijzers (55%).

Linda Gilbert: ‘Beeld cannabis consument voldoet niet aan historische karikaturen ervan’

Bij de wiethaters valt op dat ze helemaal niet zo graag naar buiten gaan om iets leuks te doen. Bij blowers is dat veel meer het geval: 50 procent van de cannabis consumenten in Colorado vindt het buiten leuk tegenover 36% van de afwijzers. In Californië amuseert zelfs 57% van onze wietvrienden zich met buitenactiviteiten tegenover een miezerige 26% van de afwijzers.

En ook wat betreft vrijwiligerswerk blijken blowers aardige(re) mensen te zijn: 38% van onze soortgenoten in Californië zegt dat ze tijd besteden om anderen te helpen, bij de onwetenden is dat maar 25%…

Karikaturen

 

‘Cannabis consumenten zijn ver verwijderd van de karikaturen die historisch gezien werden gebruikt om hen te beschrijven’, zegt Linda Gilbert, hoofd van de consumentendivisie bij BSD Analytics. ‘Sterker nog; positieve lifestyle indicatoren als vrijwilliger zijn, socialiseren, tevredenheid over het leven en plezier in bewegen en natuur zijn het hoogste onder cannabis consumenten, tenminste alvast in Colorado en Californië.’

[openingsfoto:  nelen/Shutterstock]
(advertenties)