(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het bedrijf Cannalogue wil toestemming voor een klinische proef om corona-patiënten te behandelen met cannabinoïden. Behandel deze 13 aandoeningen zelf thuis met cannabis(olie) als je huisarts nu even geen tijd voor je heeft. Verder: deskundigen zien geen verband tussen wiet roken en de longziekte COPD, de rol van cannabis bij de behandeling van maagkanker en waarom rauw wietsap zo enorm gezond is.

Canadees bedrijf wil klinisch onderzoek naar wiet bij corona

Wereldwijd neemt het aantal mensen dat ziek wordt door COVID-19 (coronavirus) toe. Hiermee stijgt ook de roep om behandelingsopties. Wetenschappers zijn weliswaar bezig met een vaccin, maar men probeert ook van alles met bestaande medicatie; van malariapillen tot hiv-remmers. Cannalogue – een Canadees bedrijf in gezondheidszorgtechnologieën & cannabis – vindt het gek dat de wetenschap cannabinoïden (de werkzame stoffen in wiet) niet meenemen in hun zoektocht.

Het bedrijf wil daar verandering in brengen en diende vorige week een aanvraag in bij Health Canada; zeg maar het Canadese Ministerie van Volksgezondheid. Cannalogue wil namelijk goedkeuring voor een klinische proef met medicinale cannabis tegen het coronavirus. Als ze toestemming krijgen gaat men patiënten werven voor een onderzoek dat moet bepalen of cannabinoïden corona-symptomen verminderen. Lees HIER verder

Huisarts geen tijd? Behandel deze kwalen zelf met wiet

De huisarts is het eerste aanspreekpunt als jij je zorgen maakt over je gezondheid. Aarzel dus nooit om te bellen als je vragen hebt over lichamelijke of psychische klachten. Echter, door de coronacrisis komt het voor dat huisartsen beperkt tijd hebben voor minder spoedeisende klachten.

Wij zetten daarom een aantal veelvoorkomende redenen om de huisarts te bezoeken op een rij. En je leest natuurlijk hoe medicinale wiet daarbij verlichting biedt. Aan bod komen: pijnklachten, rugproblemen, hoofdpijn en migraine, hoge bloeddruk, diabetes, huidaandoeningen, misselijkheid, ontstekingsproblemen, psychische klachten, slaapproblemen, hevige PMS-klachten, schimmelinfecties en wratten. Lees HIER verder

Experts: wiet roken is géén trigger voor COPD

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie overlijdt elke 10 seconden een persoon aan Chronic Obstructive Pulmonary Disease ofwel COPD. Dit is een overkoepelende term die wordt gebruikt om chronische longaandoeningen te beschrijven die de luchtstroom in de longen beperken. Wetenschappers doen momenteel veel onderzoek naar COPD. Er zijn ook studies die verbanden bekijken tussen rook inhaleren en longproblemen. Belangrijk, omdat in Nederland nog steeds 9 op de 10 cannabis consumenten de voorkeur geven aan roken.

Tijdens deze studies ontdekten wetenschappers dat niet alle geïnhaleerde rook onze longen op dezelfde manier beïnvloedt. Cannabis inhaleren is bijvoorbeeld niet hetzelfde als sigarettenrook inhaleren. De verschillen zijn opmerkelijk, vooral wat betreft bijwerkingen en het effect na langdurige consumptie. En in ‘ons voordeel’ zogezegd! Lees HIER verder

Wetenschappers zien rol voor cannabis bij behandelen maagkanker

Medicinale wiet als pijnstiller, middel tegen misselijkheid en als eetlust-stimulans burgert in bij het behandelen van kanker. Steeds meer patiënten proberen het en steeds meer artsen zien dat het doorgaans beter werkt dan traditionele medicijnen. Maar er is meer.

Voortschrijdend onderzoek laat zien dat bestanddelen in wiet ook kunnen dienen als behandeling voor kanker zelf. Recent onderzoek levert hiervoor nieuw bewijs. Een groep Koreaanse wetenschappers vond voordelen van cannabis bij het behandelen van maagkanker in stadium 4. Lees HIER verder

Wietsap • sap van rauwe wietbladeren

Dat cannabis een enorm veelzijdige plant is weten we inmiddels. We maken gebruik van de zaden, bloemen (wiettoppen) en zelfs de wortels worden gebruikt als bouwmateriaal. Sommigen gebruiken knipafval om wietolie mee te maken. Maar ook de rest van de wietplant kan je consumeren!

Rauwe, ofwel verse wiet is enorm gezond. Velen beschouwen het zelfs als een superfood omdat het rijk is aan voedingsstoffen. Ontdek HIER hoe je met rauwe wiet een supergezond sapje maakt.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Anton Watman/Shutterstock. Zie voor overige foto-credits de artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertentie)