(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hoeft niet pas met cannabisolie te beginnen als je ziek wordt, ook preventief is wietolie een gezonde keuze, bijvoorbeeld tegen deze 10 aandoeningen • Volgens de officiële cijfers werd er vorig jaar opnieuw minder medicinale cannabis verstrekt via artsen en specialisten in Nederland • Alles over galblaaskanker en de behandeling ervan – zeker de symptomen – met mediwiet • Onderzoek toont aan dat veruit de meeste artritis patiënten baat hebben bij cannabis • Vijf tips om jouw wiet nóg effectiever te maken bij het verlichten van chronische pijn.

Het is tegenwoordig welbekend dat cannabis een keur aan ziekten veilig en effectief kan behandelen. Steeds vaker blijkt het regelmatige gebruik van wietolie ook preventief te werken tegen bepaalde aandoeningen. Vooral in lagere, regelmatige doses, kan het middel veelvoorkomende gezondheidsproblemen helpen vermijden.

Onder meer bij de volgende zaken kan cannabisolie je helpen om gezond te blijven:

 1.  Wietolie beschermt je hersenen
 2. Cannabis voorkomt kanker
 3. Wietolie remt leeftijds-gerelateerde aandoeningen
 4. Behoudt sterke botten dankzij wietolie
 5. Ondersteunt spijsvertering
 6. UV-bescherming
 7. Voorkomt stress-gerelateerde schade
 8. Wiet vermindert ontstekingen
 9. Voorkomt hart- en vaatziekten
 10. Wietolie verlaagt mogelijk kans op beroerte

Lees HIER verder over hoe cannabis je gezond kan houden.

Volgens de laatste rapporten van het Trimbos-instituut zijn er in Nederland bijna een half miljoen mensen die wiet om medicinale redenen consumeren. Veruit de meeste medicinale cannabisgebruikers doen dit buiten de officiële kanalen – arts, specialist – om. Het aantal mensen in Nederland dat wél een erkend recept heeft en cannabisproducten van de firma Bedrocan consumeert – ’s lands enige legale wietkweker – bedroeg vorig jaar 6.700 personen.

Dat aantal is stabiel gebleven, maar ze kregen wel minder vaak mediwiet verstrekt:  in totaal 42.000 keer in 2021 en dat is tweeduizend keer minder dan in 2020. Over het hoe en waarom van dit nogal schrale verhaal lees je HIER verder.

Galblaaskanker en de aangewezen behandelingen voor deze aandoening, kunnen ervoor zorgen dat iemand zich vermoeid, zwak en misselijk voelt. Net als iedere andere kankerpatiënt, kunnen ook mensen met galblaaskanker last krijgen van depressies, angsten en andere psychologische klachten. Deze zijn op hun beurt (mogelijk) van invloed op de spijsvertering, het immuunsysteem, de concentratie en de slaap.

Cannabisgebruik bij galblaaskanker, is een type lichaam-geesttherapie waar je baat bij kunt hebben. Mediwiet is (inmiddels wetenschappelijk bewezen) in staat om de symptomen van de ziekte en de eventuele behandeling te verlichten.

Lees HIER alles over cannabis als behandeling van (de symptomen van) galblaaskanker.

Het onderzoek in dit artikel werd uitgevoerd door CreakyJoints. Dit is een Amerikaanse online gemeenschap die mensen met artritis ondersteunt. De resultaten illustreren de mate waarin medicinale cannabis wordt omarmd door patiënten met aandoeningen zoals artritis. Maar het laat ook een kloof zien tussen artsen en patiënten.

Uit dit onderzoek onder ruim duizend artritis patiënten blijkt dat 57 procent wiet of een CBD-product probeert. Meer dan 90 procent van deze groep zegt dat cannabis helpt pijn te verlichten. Wiet en artritis is dus ook volgens deze studie een succesvolle combinatie.

Lees HIER verder

Pijn is een van de meest gehoorde redenen om medicinale wiet te gebruiken. Logisch, want de wetenschap bewijst keer op keer dat werkzame stoffen in wiet zeer effectief zijn tegen pijn. Er zijn verschillende manieren om pijnklachten te behandelen met cannabis, zoals we uitleggen in dit artikel. Als je het meeste wil halen uit je cannabis-behandeling en effectieve pijnstilling wenst, bekijk dan onderstaande vijf punten:

 • Vet versterkt de werking
 • Terpenen begrijpen
 • Zalf gebruiken
 • Gezonde producten
 • Langzaam opbouwen en volhouden

Lees HIER verder hoe je je mediwiet nóg effectiever kan maken!

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[openingsfoto: Nikita Gusak/Shutterstock, voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite]
(advertenties)