(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zoals jullie weten wordt er tegenwoordig officieel onderscheid gemaakt tussen recreatief en medicinaal cannabisgebruik. Al meer dan 5 jaar lees je zodoende alles over medicinale cannabis op het internetzusje van CNNBS: Mediwietsite. Hier op het moederschip volstaan we daarom met een overzicht van de meest interessante berichten, kort en krachtig gepresenteerd in het Mediwietsite Weekjournaal, waarvan vandaag de eerste aflevering in 2022!

Mediwietsite Weekjournaal #1

Elk nieuw jaar begint voor veel mensen met goede voornemens en om die nu eens niet al voor het einde van januari reeds bij het oud vuil te parkeren, startte Mediwietsite het redactionele jaar 2022 met een zestal uitstekende, gezonde voornemens die dankzij en met cannabis een stuk realistischer zijn dan eerder in je leven het geval was.

De gewenste veranderingen die aan bod komen, zijn:

 • Voornemen #1: Afvallen en fit worden
 • Voornemen #2: Stoppen met roken
 • Voornemen #3: Eet gezonder
 • Voornemen #4: Minder stress
 • Voornemen #5: Minderen met alcohol
 • Voornemen #6: Meer van de wereld zien

Lees HIER verder…

Nog zoiets wat net zozeer bij de eerste maanden van het jaar hoort als goede voornemens: snotteren, hoesten en rillen van koorts. Ofwel corona griep en verkoudheid. De drogist ligt vol met zelfhulpmiddelen en op tv word je overspoeld met gezonde reclames.

Maar wat werkt nou echt? Het antwoord is CBD. Cannabidiol pakt de klachten echt aan, in plaats van alleen maar de symptomen te bestrijden!

Lees HIER verder…

In Nederland is kanker één van de weinige officiële indicaties waarmee je in aanmerking komt voor een recept voor medicinale cannabis van je arts. De gedachte hierachter is dat mediwiet deze patiënten helpt de symptomen van hun ziekte – of bijwerkingen van de behandeling ertegen – te verlichten.

Door een gebrek aan gedegen onderzoek was het tot voor kort echter moeilijk vast te stellen in hoeverre cannabis daadwerkelijk bijdraagt aan de levenskwaliteit van kankerpatiënten. Immers, we moesten het tot nu toe vooral hebben van anekdotisch bewijs via patiëntengetuigenissen. In Israël zijn ze echter een stuk verder op dit gebied: daar onderzochten wetenschappers de medische toepassing van cannabis in de ondersteunende en/of palliatieve zorg van kankerpatiënten.

Lees HIER verder…

Inhaleren en eten zijn de meest populaire inname-methoden van medicinale wiet. Samen met wietolie natuurlijk. Maar wat velen niet weten is dat het drinken van cannabis ook ontzettend goed voor je is. Wietthee is een van de gezondste dranken die er bestaan, vol vitaminen, voedingsstoffen en antioxidanten.

Mediwietsite zet de zes belangrijkste voordelen van wietthee voor je op een rij:

 1. Vermindert chronische pijn
 2. Verlicht angst en depressie
 3. Gezonde(re) longen
 4. HARTstikke goed voor je hart
 5. Anti-misselijkheid
 6. Verlicht darmproblemen

Voor meer over het hoe en waarom van bovenstaande gezondheidsvoordelen van wietthee, lees HIER verder…

Cannabis wordt wel gezien als ’s werelds meest veelzijdige medicinale kruid en dat is natuurlijk volledig terecht. De wietplant bevat honderden werkzame bestanddelen die ook nog eens met elkaar samenwerken. Dit maakt het tot een geweldige plant met bijzonder veel heilzame eigenschappen. Maar het is niet de enige geneeskrachtige plant die de natuur ons geeft.

In dit artikel bespreken we liefst 15 andere kruiden die je kunt gebruiken voor meer gezondheid, en die zijn prima naast cannabis te gebruiken! Mediwietsite bespreekt de potentie van: lavendel, copaiba, vlas, dennennaalden,  echinacea, cacao, citroengras, citroenmelisse, witte wilgenbast, maca, kava, kamille, ananas, Sint-janskruid en ashwagandha.

Lees HIER verder…

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Talaj/Shutterstock. Voor overige foto credits zie: Mediwietsite]
(advertentie)