- Witte nerven, veel haartjes en weinig top & een second opinion
- Dokter Groen en zijn Erdberen genieten van de zon
- De Terp Inspectors gaan voor Skunk
- Spray Packs – De bespoten wiet epidemie in de VS (en elders)
- Zeven soorten ongedierte die je buiten tegenkomt (en zo kom je er vanaf)
- Amerikaanse traktatie voor koekiemonsters: (Auto) Frozen Biscotti
Kijk, zo laat je wiet rijpen tot perfectie (curen)
Is jouw buitenwiet al bijna klaar om geoogst te worden? Laat het na het drogen dan ook eens goed rijpen. Curen heet dat in het Engels. Het zorgt ervoor dat je oogst nóg lekkerder wordt, en niet schuurt in je keel als een botte vijl. Hoe je het doet en wat je allemaal nodig hebt voor een goed gecurede oogst, zie je in deze video.
Curen is de laatste stap na het kweken, oogsten en drogen van je wiet. Het is een essentieel rijpingsproces dat alle zichzelf respecterende kwekers met hun wiet doen. Bij het curen wordt chlorofyl in de wiet afgebroken, en dat is belangrijk omdat chlorofyl ‘grassig’ ruikt en scherp aanvoelt in je keel bij het roken. Ook zorgt het curen voor een perfecte vochtigheid van je wiet waardoor het beter vermaalt, brandt en rookt.
Ben je overtuigd van de noodzaak van curen? Ga dan meteen aan de slag met deze video. Dan leer nog beter waarom curen belangrijk is, en hoe je het moet doen. Je zal zien dat je wiet er veel beter van wordt!
(advertentie)