(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige vrijdag schotelden we je al 11 redelijk krankzinnige cannabis wereldrecords voor, vandaag geven we het podium aan ’s werelds aller- allergrootste hennepplant. En die is zo hoog dat je bijna denkt dat je door AI in de maling wordt genomen. Maar het is echt waar, check het zelf!

Met je hennepplant in de recordboeken

Hennep (en dus niet wiet, al is het natuurlijk wel directe familie) is een plant die de wereld kan redden, bijvoorbeeld omdat je met 1 hectare hennepplanten meer CO2 uit de lucht trekt dan met 1 hectare bos. Je kan van deze industriële vezelhennep ontelbaar veel duurzame producten maken en bij de teelt is het gebruik van pesticiden en kunstmest niet nodig. Kortom, een lekker veelzijdig wonderplantje die hennep.

Om die geweldige plant eens extra in het zonnetje te zetten, besloten ze bij de Amerikaanse bedrijven Hemp Traders en de Riverdale Farm tot een recordpoging: de hoogste hennepplant ter wereld kweken! En niet achteraf op een knollenveldje, maar voor een officiële vermelding in bij Guinness World Records. Bring it on!

(advertentie)