(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel! Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis kun je nu officieel medicinale cannabis studeren, en wel in Maryland, USA. Er waren tot nu toe wel onofficiële (online) opleidingen, maar een universitaire titel kon je daar niet halen. De opleiding aan de Universiteit van Maryland is de eerste waar je wel officieel medicinale cannabis kunt studeren. 

Medicinale cannabis is legaal in 33 Amerikaanse staten maar een officiële studie naar mediwiet bestond nog niet. Tot nu dan, want de Universiteit van Maryland heeft aangekondigd een officiële studie medicinale cannabis aan te bieden. Studenten studeren er over de wetenschap en de regulering van medicinale cannabis. Ze vergaren de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om patiënten te ondersteunen en te werken in de medicinale cannabisindustrie, onderzoek te doen, en goed onderbouwd beleid te kunnen maken.

Eerste officiële studie medicinale cannabis

Dat er nog geen officiële opleiding in de medicinale cannabis was, komt grotendeels door het landelijke beleid in Amerika. Op landelijk niveau is cannabis namelijk nog steeds gewoon een verboden drug. Ook de Universiteit van Maryland heeft in het verleden plannen voor medicinale cannabis cursussen laten vallen, op advies van de procureur-generaal van de staat Maryland.

De tweejarige opleiding is ontwikkeld voor mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg, wetenschappers, beleidsmakers, eigenaren van dispensaries en andere mensen die professioneel werkzaam zijn in de cannabis industrie. Om de mensen die al in de cannabisindustrie werkzaam zijn tegemoet te komen, hoeft de opleiding niet afgesloten te worden met een scriptie.

Wie afstudeert, is in staat om te beoordelen voor wie medicinale cannabis therapie een geschikte behandeling kan zijn. Daarnaast kunnen afgestudeerden een goede dosis en de geschikte manier van toedienen bepalen en zijn ze in staat om veilige cannabis producten te ontwikkelen. Ze herkennen kansen op het gebied van onderzoek naar de (gezondheids) effecten van medicinale cannabis, en kunnen deelnemen aan politieke beslissingen omtrent mediwiet.

Iets voor jou? Bezoek de website van de nieuwe medicinale wietstudie voor meer informatie en om je aan te melden.

[Openingsfoto: Stokkete, Shutterstock]
(advertenties)