(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

PK 13-14 is een van de oudste top-boosters en wordt nog steeds door ieder voedingsmerk verkocht. De letters P en K staan voor fosfor en kalium waar dit middel zijn boostkracht uit haalt, 13 procent fosfor en 14 procent kalium. Twee belangrijke voedingsstoffen voor bloeiende wietplanten.

Tijdens de bloeifase heeft een cannabisplant verhoudingsgewijs meer behoefte aan fosfor en kalium. Fosfor zorgt voor een betere stofwisseling en energieoverdracht, terwijl kalium ervoor zorgt dat er meer suikers worden aangemaakt. Wanneer je het spul op het juiste moment aan je planten geeft, zorgen de stoffen er samen voor dat toppen compacter en harder zullen worden. CANNA PK 13-14 is een van de meest hoogwaardige fosfor-kaliummengsels die er zijn.

PK 13-14

Je geeft CANNA PK 13-14 niet gewoon tijdens de hele bloeifase zoals een basis bloeivoeding, maar slechts één week lang op het juiste moment. En dat moment is zo’n 3 tot 4 weken voor de geplande oogst, wanneer de toppen beginnen uit te harden zoals dat heet. Mits de EC-waarde van de basis bloeivoeding niet hoger is dan 1,8 kun je zonder problemen PK 13-14 meegeven in een verhouding van 15 milliliter per 10 liter voedingswater. Uiteraard dien je je voedingswater naderhand wel even op de juiste pH-waarde te brengen.

De PK 13-14 zorgt ervoor dat de plant een soort chemische droogte ervaart

De PK 13-14 zorgt ervoor dat de plant een soort chemische droogte ervaart. De plant ‘denkt’ dan bij wijze van spreken dat het sneller moet bloeien omdat ze weleens uit zou kunnen drogen. Dit effect, in combinatie met de aanwezige voedingsstoffen zorgt ervoor dat de groei stopt, toppen sneller hard worden en zaadzakjes (calyxes) meer zullen opzwellen. Na de week met de PK behandeling, kun je gewoon teruggaan naar je normale voedingsschema.

pH-waarde

Het is belangrijk om de pH-waarde goed in de gaten te houden wanneer je PK 13-14 gebruikt. Een te hoge pH-waarde van boven de 7 verhoogt het risico op verzadiging. Verzadiging zorgt voor onomkeerbare zoutverbindingen, die de plant niet meer kan opnemen. De voeding in je voedingsvat wordt dan onbruikbaar.

CANNA PK 13-14 is verkrijgbaar bij diverse tuincentrums in Nederland, een liter kost ongeveer 12 euro.

(advertenties)