(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel we hier op de redactie ook graag een verdamper mogen gebruiken, is een ouderwetse pure joint nog steeds immer populair, we heten niet voor niets ROLLINGstoned. Logisch dus dat we enthousiast werden toen we onlangs een paar pakjes transparante Glass vloeitjes opgestuurd kregen. 

We moeten eerlijk zijn; transparante vloeitjes zijn verre van nieuw. Ze kwamen voor het eerst op de markt in de jaren ’80 en werden ook erg populair. Logisch want een transparante joint geeft een extra feestelijk tintje. Tegenwoordig zijn de transparante vloeitjes echter aan een comeback bezig.

Transparante vloeitjes van Glass, zijn gemaakt van plant cellulose en 100 procent natuurlijk. Door ze te gebruiken ben je lekker bezig voor het milieu, want er hoeven geen bomen voor gekapt te worden. Ze zijn dunner dan ze ooit in de jaren tachtig waren en bestaan tegenwoordig uit beter plantmateriaal. Er zit geen plakrand aan de vloeitjes, maar de hele oppervlakte van een Glass vloeitje is met vocht aan elkaar te plakken.

Buitenstebinnen

Gewend om onze joints binnenstebuiten te draaien om zo min mogelijk papier te roken, probeerden we ons eerste ‘glazen’ jointje ook binnenstebuiten te rollen. Dat ging echter niet helemaal goed. Vocht trekt namelijk niet heel goed door het transparante vloeitje heen zoals bij een papieren vloeitje.

Bij de tweede poging gingen we dus voor de gewone draaitechniek. Dat ging een stuk beter, het rollen van een transparant jointje gaat gemakkelijk en wanneer je niet binnenstebuiten draait plakt het uitstekend. Je joint behoudt zijn vorm goed tijdens het roken en ziet er fantastisch uit. Het is het ideale vloeitje voor een dikke verjaardagsjoint.

Rooktest

Bij het roken proef je niets van de transparante vloei. Het smelt trouwens ook niet, maar brand netjes weg, net zoals een papieren vloeitje. Toch smaakt een transparant jointje net even anders dan een met een papieren vloeitje eromheen. Waarschijnlijk komt dat door de afwezigheid van de smaak van papier.

Je joint blijft goed branden en veroorzaakt geen inbranders zoals papieren vloeitjes soms doen. We zijn plezierig verrast en hebben de eerste verjaardagsjoint met een Glass vloeitje al weggegeven, de reacties erop maken het een geweldig cadeau voor je blowende vrienden!

Glass vloeitjes zijn te koop via Azarius.nl. In een pakje van 1 euro zitten 40 vloeitjes.

(advertentie)