(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Stoned oven gourmet pizza, baked from scratch. Met die wervende tekst is Henry Mark voor zichzelf begonnen, na vanaf zijn 17e in een medical marijuana dispensary in Los Angeles gewerkt te hebben. En omdat “iedereen gek is op pizza” verwacht hij er 3.000 per week te slijten aan medicinale cannabispatiënten!

pizzaJe kan het allemaal niet zo gek bedenken of het gebeurt momenteel in de Verenigde Staten. En niet eens alleen maar in de 2 staten die wiet volledig hebben gelegaliseerd. In Los Angeles is ganjapreneur  Henry Mark (24) na zeven dienstjaren in een medicinale wietapotheek – alleen mediwiet is legaal in Californië – voor zichzelf begonnen met een pizzeria. Maar niet je doorsnee salami met kaas deeggerecht, de stukken pizza van 10 dollar per stuk hebben dat ene zo geliefde extraatje: THC. Om precies te zijn zit er 250 milligram THC in elke slice, afkomstig van een Indica-dominante wietsoort!

Bevroren stukken THC-pizza

De stukken pizza zijn wel keihard bevroren, omdat het volgens de wet niet is toegestaan om ze lekker ter plekke in de medical marijuana dispensary op te peuzelen. Maar sommige wietapotheken geven daar ook weer een draai aan en warmen de lekkernij in hun zaak op, stoppen hem in een doos en geven het kant-en-klaar aan de klanten mee. Dat Henry een gat in de wietmarkt heeft aangeboord blijkt wel uit het feit dat hij zijn productie dankzij mond-tot-mond reclame binnen no time verhoogd heeft van een paar honderd per week tot 2.000 à 3.000 stuks. En waar hij ze eerst nog allemaal met de hand fabriceerde, worden de pizza’s nu gemaakt in een commerciële bakkerij.

stoned-oven-pizza-665x385“Iedereen houdt van pizza”, verklaart de jonge ondernemer zijn bedrijfje. Vier maanden lang ontwikkelde hij samen met een chef-kok van Soho House de ideale pizza voor stoners. Er zijn drie soorten te koop in de mediwietwinkels van Los Angeles: 5-Star Cheese, OG Pepperoni en Very Margarita Jane. “Je kunt de wiet helemaal niet proeven. De pizza is dus heel gevaarlijk”, lacht Henry, “want je kunt er iedereen mee voor de gek houden.” Maar denk niet dat hij onverantwoordelijk is. In de VS is een discussie gaande over de zogenaamde edibles (eet en drinkbare wietproducten), omdat de THC-kracht vaak onvoorspelbaar is en de consumenten het lastig vinden te doseren. Henry’s advies: eet eerst een kwart pizza, drink er wat water bij en wacht dertig minuten voordat je besluit eventueel nog een pizzapunt te verorberen…

Wietpizza in de ziekenhuizen

De ganjapreneur is nog niet klaar ook. Hij is al bezig met het ontwikkelen van een franchise formule (zeg maar een soort McDonald’s), een kookboek, nieuwe verpakkingen en een pizzalijn met wiet van CBD-rijke soorten. Het is namelijk vooral CBD-rijke wiet die veel als medicijn wordt gebruikt – met name voor pijnbestrijding – en van zulke wiet wordt je niet of veel minder stoned (omdat er weinig THC in zit). “We willen het voor elkaar krijgen dat we een deal maken met de ziekenhuizen”, zegt Henry. “Wij kunnen kanker behandelen met pizza’s!”

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)