(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je verwacht hem er misschien niet, maar bij Sloterdijk ligt de nieuwste coffeeshop van Boerejongens, en tevens dé flagship store van de coffeeshopketen. Compleet met gigantische raampartijen, eikenhouten kozijnen, een messing plafond inclusief Boerejongens logo en een menu waarbij we onze vingers letterlijk moesten aflikken.

Onderweg naar de Humberweg 2 in Amsterdam, waar de nieuwste Boerejongens gevestigd is, vragen we ons hardop af hoe druk het er rond een uur of drie ’s middags zou zijn. Hoe je het namelijk ook wendt of keert, het industrieterrein nabij Sloterdijk is een opmerkelijke locatie voor het moederschip der Boerejongens coffeeshops.

Dat we ons op zijn zachtst gezegd vergissen in de bezoekersaantallen, blijkt onmiddellijk als we het eigen parkeerterrein van de coffeeshop op lopen. Binnen staat een grote rij bezoekers en auto’s rijden voortdurend de parkeerplaats op en af. Sloterdijk blijkt een gouden locatie te zijn, voor een luxueuze coffeeshop als die van de Boerejongens. Er komen ontzettend veel verschillende bezoekers; uit de buurt en de Zaanstreek, maar ook veel gasten die voor of na het werk even wat komen halen. De Humberweg is vanaf de snelweg, of vanaf het trein/busstation Sloterdijk, namelijk zo gemakkelijk te bereiken dat je er zonder moeite even langs wipt.

Boerejongens Sloterdijk

Bij de grote glazen voordeuren worden we, zoals we dat van Boerejongens gewend zijn, verwelkomd door een vriendelijke gastheer in een stijlvol klassiek pak, en de welbekende bolhoed. De gastheren zijn een bekend keurmerk van alle Boerejongens coffeeshops geworden. Ze behouden de orde rond de wietwinkels, verwelkomen gasten en spreken mensen die daarnaar solliciteren, streng doch rechtvaardig aan op hun gedrag. Het moge duidelijk zijn dat Boerejongens er alles aan doet om een prettige sfeer in én om hun coffeeshops te creëren.

De gastheren zijn een bekend keurmerk van alle Boerejongens coffeeshops geworden. Ze behouden de orde rond de wietwinkels, verwelkomen gasten en spreken mensen die daarnaar solliciteren, streng doch rechtvaardig aan op hun gedrag

De gastheer laat onze afpraak weten dat we zijn aangekomen; we hebben vandaag een date met de altijd gezellige PR manager (én DJ) Marlies. Trots laat ze ons de prachtige nieuwe winkel zien. “Dit is niet zomaar een nieuwe coffeeshop, maar onze flagship store.” En inderdaad, je moet erg je best doen om de luxe uitstraling van de coffeeshop over het hoofd te zien.
Boerejongens Sloterdijk is dan misschien wel een Nederlandse coffeeshop, het heeft meer weg van een luxe dispensary, zoals we die kennen uit Amerika.

Grote raampartijen in 250 jaar oud Frans eiken kozijnen, maken van Boerejongens Sloterdijk een van de lichtste (en transparantste) coffeeshops die we kennen. Natuurlijk helpt het daarbij, dat de vloer en de toonbank geheel uit wit marmer bestaan. In het marmeren blad van de bar, liggen beeldschermen verzonken waarop het complete menu duidelijk te lezen valt.

“Hebben jullie het plafond trouwens al gezien?” vraagt Marlies, waarna we tegelijk omhoog kijken en tegen een vlekkeloos, goudkleurig plafond aankijken. Het is geperforeerd met de kruisjes en Professor Harvest van het Amsterdam Genetics logo.

Amnesia Haze & Choco Block

Uiteraard doen we ook een bescheiden greep uit het uitgebreide menu van Boerejongens Sloterdijk. Ook dat is als van een Amerikaanse dispensary. Want hoewel hasj en wiet in Nederland illegaal door coffeeshops zelf moet worden ingekocht, krijgt alleen de beste rookwaar een plekje op de menukaart van een Boerejongens coffeeshop.

 

Het personeel is professioneel gekleed in witte Amsterdam Genetics doktersjassen, en laten ons met alle liefde de koopwaar zien. “Normaal gesproken laten we onze klanten alleen ruiken en kijken maar voor CNNBS maken we een uitzondering.” Gelukkig maar, want de wiet ziet er hier zo goed uit, dat willen we wel even rustig fotograferen. Oriental Dragon, Himalaya Gold, AK 020, Amnesia Haze en Green Magic verschijnen één voor één voor onze lens, en zien er allemaal even compact en smakelijk uit, eerlijk is eerlijk.

“Normaal gesproken laten we onze klanten alleen ruiken en kijken maar voor CNNBS maken we een uitzondering.”

Ook de zogenoemde Block Hash mag er wezen, en is een van de trekpleisters van Boerejongens coffeeshops. Block Hash is totaal anders dan traditionele buitenlandse hasjsoorten. Omdat het wordt gemaakt van Amsterdam Genetics wietsoorten, is het veel sterker en smakelijker en heeft het tot wel 42% THC. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ouderwetse Maroc, die tussen de 17 en 20% THC en zo’n 7 tot 9% CBD bevat.

CNNBS op bezoek in de sjieke Boerejongens coffeeshop Sloterdijk. V.l.n.r. CNNBS Founding Fathers Joop en  Sanne, en dan Ruben, Marlies, en Rosalie van het management team van Boerejongens.

We slikken het water dat ondertussen onze mond was ingelopen door, en gaan uiteindelijk voor een sublieme Amnesia Haze en een boterzacht stuk Choco Block.

Spacetry

Sinds deze zomer verkopen Boerejongens coffeeshops ook haute cuisine space cake die je met goed fatsoen geen space cake kunt noemen. Boerejongens zelf noemt het dan ook liever spacetry; dat is de hoogste kwaliteit gebak met THC die je in Nederland zult vinden. Spacetry wordt exclusief voor Boerejongens gebakken door een chef met een Michelinster.
Spacetry is niet alleen ontzettend lekker maar vooral ook een feest voor het oog, of in ons geval althans de camera. Speciaal voor de herfstdagen heeft de kok prachtige ‘limited edition’ spacegebakjes gemaakt; een paddenstoel, rood met witte stippen (aka The Funky Mushroom) en een kastanje die eruit ziet alsof hij zo uit de boom komt vallen (aka The Crazy Chestnut).

De limited edition Spacetry is prachtig om te zien en ontzettend leuk om weg te geven. Maar ook als je gewoon zelf van een lekkere luxe edible wil genieten, kun je hier terecht. Naast de speciale handgemaakte Spacetry heeft Boerejongens namelijk ook – eveneens prachtige – praktischer edibles zoals spacerepen, -plakken en -muffins.

Lil Pump & Desto Dubb

Met een tevreden glimlach op ons gezicht nemen we afscheid van Marlies, en wandelen we terug naar Station Sloterdijk. Thuis draaien we op ons gemak nog een smakelijke joint van de Amnesia Haze, die voor een heerlijke actieve high zorgt, precies zoals de budtender ons voorspeld had.

De Boerejongens kreeg na ons bezoek van de Amerikaanse rappers Lil Pump & Desto Dubb, bekend van  ‘Gucci Gang’ en ‘Lay Up’. De rappers waren in Amsterdam om een videoclip op te nemen, en waar kun je dan beter een lekkere Tangerine G13 te smoken halen dan bij Boerejongens Sloterdijk?

Wanneer we een week later nog even mailen om te bedanken voor de gastvrijheid, blijkt dat wij niet de enige celebrities zijn die bij Boerejongens Sloterdijk langsgingen 😉 De flagship coffeeshop op de Humberweg kreeg na ons namelijk bezoek van de Amerikaanse rappers Lil Pump & Desto Dubb, bekend van de hits ‘Gucci Gang’ en ‘Lay Up’. De rappers waren in Amsterdam om een nieuwe videoclip op te nemen, en waar kun je dan beter een lekkere Tangerine G13 te smoken halen dan bij Boerejongens Sloterdijk?

De bekende Amerikaanse rappers Lil Pump & Desto Dubb waren afgelopen weekend in Amsterdam voor een nieuwe videoclip, en brachten ook een bezoek aan Boerejongens’ flag ship coffeeshop.

Ook eens bij Boerejongens Sloterdijk langswippen? De nieuwe coffeeshop is gevestigd op de Humberweg 2 en vanaf Station Sloterdijk goed lopend te bereiken. De coffeeshop is op werkdagen van 07:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts geopend, en in de weekenden van 09:00 uur ’s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts.

(advertenties)