(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sommige mensen zeggen dat wiet stinkt, andere mensen maken juist kaarsen die heerlijk geuren naar… wiet! Maak kennis met Vasilis Lambrakakis, die met zijn spiksplinternieuwe start-up vier verschillende ‘cannabis kaarsen’ op de Nederlandse markt brengt. Milieuvriendelijke kaarsen bovendien gemaakt van sojawax.

Start-up

“Pasgeleden ben ik mijn eerste onderneming van start gegaan. Ik heb namelijk 2 passie’s: Kaarsen maken en wiet. Door deze 2 te combineren heb ik iets totaal nieuws ontworpen: de Canna-Candles.” Aldus de nieuwbakken ondernemer Vasilis Lambrakakis in een mail aan CNNBS. Wietkaarsen, daar hebben wij nog niet eerder van gehoord, en dus duiken we daar maar eens even in!

Biologische kaarsen van sojawax

De meeste normale kaarsen en theelichtjes worden gemaakt van paraffine. Dat is een goedje dat ooit, lang voor dat er elektriciteit kwam, werd gebruikt voor de verwarming en verlichting van huizen. Paraffine wordt uit aardoliedestillaten en -residu’s bereid, door deze in selectieve oplosmiddelen op te lossen, sterk af te koelen en de paraffine af te filtreren. Kortom, gezellig jazeker maar niet bepaald übergezond of milieuvriendelijk te noemen.

Gelukkig bestaat er een alternatief voor paraffine om kaarsen mee te maken: sojawax. Dan heb je geen last van uitstoot van benzeen of iets anders dat nooit de schijf van vijf zal halen. En Vasilis maakt zijn Canna-Candles dus van sojawax. “Milieubewuste, biologische kaarsen gemaakt van sojabonen; een natuurlijke, biologisch afbreekbare en hernieuwbare bron. Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffinekaarsen. En ze produceren niet of nauwelijks zwarte roet zoals normale paraffine kaarsen. Roet waar kankerverwekkende stoffen in zitten.”

Cannabisparfum

Voeg daar nog een loodvrij lontje aan toe, zodat de kaars veilig en milieuvriendelijk in de hens kan worden gestoken en klaar is Vasilis uit Almere.

Maar genoeg over kaarsen maken. Hoe zit het met dat ‘Canna’ gedeelte? Natuurlijk zit er geen echte wiet of wietolie in verwerkt, dat zou wat al te dolletjes worden (om dat zomaar zinloos in de lucht te laten verbranden). Nee, de cannabisgeur komt uit een potje, dat gevuld is met ‘premium parfum-oliën’, cannabisparfum dus. En vakmanschap is meesterschap, elke Canna-Candle wordt met de hand gemaakt!

Prettige feestdagen

Ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende soorten: PureCannabis, LemonHaze, Strawberry Haze en CannaBanana. Per stuk kosten deze unieke wietkaarsen – leuk voor tijdens de feestdagen of zomaar tussendoor – 17,50 euro en je kan ze HIER bestellen.

(advertentie)