(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel onze Muna zijn buitenwietplanten er mooi en indrukwekkend uit vind zien, is Maikel er zelf nog niet helemaal gerust op of ze wel goed zullen afbloeien. Sommige bladeren vergelen en de toppen lijken hem niet erg veel te groeien. Hoe kan hij buiten beter afbloeien, is zijn vraag.

Lieve Muna, ik ben dit jaar voor het eerst begonnen met 3 White Widows op mijn balkon. Ze zijn tussen de 2 en 2,5 meter hoog. Aangezien ik nog totaal geen ervaring heb en de meeste informatie van deze site afgehaald heb, dacht ik dat ik met mijn vragen ook wel hier terecht kon. Er beginnen de laatste 2 weken namelijk veel bladeren te verkleuren en uit te vallen waardoor de plant erg kaal wordt.

hogeplantOok worden de toppen voor mijn gevoel niet echt veel dikker, en verkleuren al redelijk wat haartjes bruin. Hoe kan ik er voor zorgen dat de toppen groter worden (ik had gelezen dat je in de laatste weken van de bloei je wietplant kon klieven)? Wanneer is de wietplant klaar voor de oogst? Is het erg dat er bladeren uitvallen? Heb je eventueel nog andere tips of tricks voor een betere afbloei? Met vriendelijke groet, Maikel

Hallo Maikel

Jammer dat je de andere twee planten niet laat zien, maar over deze buitenplant kan ik je alleen maar complimenten geven! Voor iemand zonder ervaring heb je het heel goed gedaan. Zo te zien heeft je plant behoorlijk wat sativa invloed met haar lengte. Lange slanke takken die van boven tot onder vol zitten met toppen, heel mooi!

Het einde van de bloeifase is nabij en de pot waarin je plant staat is waarschijnlijk helemaal vol gegroeid met wortels. De vergeling die je aan de bladeren ziet lijkt me redelijk normaal voor deze tijd van het jaar. De regen spoelt de pot waarschijnlijk flink door, de voedingsstoffen raken op en de bladeren vergelen. De plant is aan haar laatste fase bezig en heeft al die bladeren ondertussen ook niet zo heel hard meer nodig.

Trucje: veel zonlicht

Ik weet niet wat je aan voeding geeft maar je kunt deze plant best wat bloeivoeding gaan geven als je dat nog niet deed. Verder is het beste recept voor dikkere toppen natuurlijk nog altijd een flinke portie zonlicht. Aan klieven van de stam zou ik niet beginnen, het is een manier van stressen van je plant die daardoor vanuit overlevingsstandpunt meer toppen gaat aanmaken. De kweektechniek is nooit bewezen en je kunt er je planten zelfs gemakkelijk mee slopen, niet doen dus!

Je zegt dat de toppen niet veel dikker worden, maar je plant zit er wel vol mee zo te zien. De slange lange toppen zijn ook een beetje typisch voor sativa dominante wietplanten. Onder optimale omstandigheden binnen worden ze wel dikker, maar jouw plant heeft zich ontwikkeld tot een lange dame met slanke toppen. En veel ook, zet haar zoveel mogelijk in de zon wanneer die schijnt.

Let op voor toprot

Wanneer je wietplant klaar is voor de oogst, dat hangt een beetje van de soort af. Maar aangezien jouw plant behoorlijk wat sativa-invloed laat zien, kan dat nog even duren. Ik zou je adviseren om haar zo lang mogelijk te laten staan, maar let wel goed op toprot door vochtig weer. Het helemaal goed laten afbloeien is gewoon lastig in Nederland, het weer wordt zo nat en regenachtig, dat je op een gegeven moment wel moet oogsten. Maar als je haar zo lang mogelijk laat doorbloeien, zul je zeker aardig wat wiet oogsten zo te zien.

Bekijk de toppen dagelijks van dichtbij, vooral als het erg nat is buiten. Trek zachtjes aan de blaadjes die uit de toppen steken, gezonde bladeren zullen stevig vast zitten, maar als er toprot is trekt je het blaadje er gemakkelijk uit. Buig je toppen dan op die plek open om te zien of je toprot hebt. Je ziet dan een grijze binnenkant van de top. Heb je toprot, dan kun je die het beste maar rigoureus eruit knippen en alle aangetaste toppen weggooien en de rest van je plant oogsten. Maar laten we hopen dat het niet zover komt, veel succes Maikel!

Muna

(advertentie)