(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Serious 6  is een mooie mix van Afrikaanse sativa’s en Canadese genetica. De producent wilde met de Serious 6 een plant ontwikkelen die goed zou gedijen in een vochtig buitenklimaat.

Een langdurig proces van kruisen en selecteren ging er aan vooraf en heeft een soort opgeleverd die goed bestand is tegen schimmels en buiten aan het eind van september af te bloeien is. Lekker snel dus. Buiten ontwikkelt de plant zich lang en slank met volle toppen die bedekt zijn met een flinke laag harskristallen.

De strain is zowat een pure sativa met een zeer korte bloeitijd, en geeft ook binnen heel goede resultaten. Bij het roken proef je de kruidige smaken van citrus en anijs waarna je haar heldere highe effect in je hoofd zal voelen. Op de Spannabis in 2013 is een binnen gekweekte sample van de Serious 6 getest door het CANNA-lab, waarbij een hoog THC percentage van 17% de uitkomst was.

De Serious 6 won na haar lancering al snel prijzen en eindigde op de tweede plaats tijdens de Highlife Cup in Amsterdam in de categorie BIO-wiet. In september 2013 won ze op de Expogrow-Cup in Spanje haar tweede prijs: de derde plaats in de categorie sativa.

 

THC: Hoog, tot 17 %

Soort: F1-hybride, bijna 100% Sativa

Bloeitijd: binnen 55 – 60 dagen, buiten eind september klaar

Opbrengst: binnen 400-550 gram per m2

Effect: Heldere high in je hoofd

Smaak: Kruidig met aroma’s van citrus en anijs

Seed company: Serious Seeds

(advertenties)