(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nieuwste plannetje van onze overijverige VVD-minister van Justitie, de heer Ivo Opstelten. Een nullimiet voor alcohol en drugs als je autorijdt. Veel booze mag nooit, een combi van drugs en drank ook niet, maar sec een beetje blowen nog wel!

Samen met partijgenoot en minister van Verkeer Schultz van Haegen stuurt Opstelten een aangescherpt wetsvoorstel naar de Tweede Kamer. En geloof het of niet, wij zijn het er grotendeels mee eens ook nog! Een combinatie van alcohol en drugs of een combinatie van meerdere drugs is binnenkort verboden en wordt strenger gestraft. De bewindslieden pakken dus vooral de combigebruikers aan, omdat die voor het meeste gevaar op de weg zorgen.

3 milligram THC per liter bloed

Maar net zoals je in Nederland nog steeds een beetje mag drinken en toch in de auto kan stappen (0,5 promille als je langer dan 5 jaar je rijbewijs hebt), blijft het niet strafbaar als je uitsluitend een beetje blowt. Ze hebben ook daar een heuse limiet voor vastgesteld: bij cannabisgebruik is een limiet van 3,0 milligram THC per liter bloed toegestaan.

Werkelijk geen idee hoe je dit cijfer moet vertalen in het aantal hijsjes van een Haze-joint of hoeveel pufjes aan een vaporizer met hasj dit zijn. Misschien dat een slimme cannabisondernemer hier een doe-het-zelf test op de markt kan brengen? Hoe dan ook; toch grappig dat ons favoriete genotsmiddel een keer buiten schot blijft in een plan van Opstelten. Wie had dat ooit kunnen denken…

(advertenties)