(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oké, bijna alle gasontladingslampen dan, want de GSE elektronische ballast werkt alleen niet met gasontladingslampen boven de 600 Watt. Verder kun je er iedere metaal halide of HPS kweeklamp mee aansturen. En dat is makkelijk, want daardoor kun je er dus het hele jaar door planten in elke levensfase mee kweken. 

Kweek je met HPS lampen en heb je in de zomer last van de warmte in je hok? Tijdelijk op led kweeklampen overstappen is echt niet de enige oplossing voor dat probleem. Je kunt namelijk ook gewoon met HPS de zomer door wanneer je een dimbare elektronische ballast gebruikt in plaats van die oude magnetische, die toch al een hoop overbodige warmte produceerde.

Sowieso is een elektronische ballast aan te raden voor je HPS kweeklampen; ze zijn veilig want ze worden aanzienlijk minder heet dan magnetische voorschakelapparaten. Ook produceren ze geen piekspanning op het elektra-netwerk bij het inschakelen. Tot slot zijn moderne elektronische voorschakelapparaten ook de eerste keus van je planten; als het aan hun lag kocht je er meteen een. Een elektronische ballast laat kweeklampen namelijk op een hogere frequentie branden. Daardoor produceert je lamp niet alleen meer licht, maar gaat hij ook nog eens een stuk langer mee!

Ballast voor elke HPS en MH lamp

Mits je kweeklamp niet meer dan 600 Watt aan stroom vraagt, zit je met de GSE dimbare e-ballast altijd goed. Die is namelijk geschikt voor 250, 400 en 600 Watt gasontladingslampen en kan elk van die lampen ook nog eens opvoeren tot een aanzienlijk hoger wattage voor een extra lichtboost. Daarmee kun je je kweek dus bijvoorbeeld starten met een 250 Watt metaal halide voor de eerste weken, moeiteloos overstappen op je 400 Watt MH bulb wanneer de planten groter worden en je ‘dames’ geweldig laten bloeien onder 660 Watt HPS in standje overdrive.

Bij een onverwachte hittegolf biedt de dimbare GSE ook voordelen; met een druk op de knop verlaag je het wattage tot 400 of zelfs 250 Watt zodat je kweeklamp minder warmte produceert. Je kunt je lampen zelfs traploos per Watt dimmen en laten branden op het exacte wattage dat jij dus gewoon zelf bepaalt.

Overdrive

Met de GSE heb je ook de mogelijkheid om je lampen als het ware een beetje op te voeren. Zo haal je net even wat meer uit je 250, 400 of 600 Watt bulb dan met andere voorschakelapparaten. Een 250 Watt bulb kan over geklokt worden naar een indrukwekkende 275 Watt, een 400 Watt bulb kun je op 440 Watt laten branden en uit een 600 Watt lamp haalt de GSE liefst 660 Watts aan binnenzonlicht!

EU degelijkheid, 3 jaar garantie

De GSE elektronische ballast wordt in Europa geproduceerd en zo ook de belangrijkste onderdelen uit het apparaat. De grote aluminium behuizing zorgt voor een optimale koeling van alle onderdelen wat de efficiëntie en de duurzaamheid van de ballast natuurlijk ten goede komt. De GSE kan gemakkelijk buiten de kweekruimte worden opgehangen of neergezet dankzij het 3 meter lange aansluitsnoer en de 4 meter lange reflectorkabel. De dimbare e-ballast is ten slotte ook nog eens stof- en spatwaterdicht (IP64 bestendigheidsklasse).

 • 4 standen, 250, 400, 600 en 660 Watt
 • Soft start techniek
 • Stil
 • Lichtgewicht
 • Minder warmte
 • Geen piekspanning
 • Werkt met natrium- en metaal halide lampen
 • Inclusief bekabeling en stekker
 • 230V, 50/60Hz
 • IP 64
 • 3jaar garantie

Op de video hieronder wordt de werking van de multifunctionele GSE dimbare e-ballast nog eens duidelijk uitgelegd.

De GSE dimbare e-ballast is te koop via G-Tools.nl. Hij kost 125 euro en wordt geleverd met 3 jaar garantie.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)