(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ik kom regelmatig op cannabisbeurzen, in coffeeshops en in headshops. Niet dat ik alle nieuwe producten en gadgets onder ogen krijg, maar ik zie best veel. Toch kan ik zonder moeite vijf handige producten voor stoners en growers verzinnen die, voor zover ik weet, nog niet bestaan. Wat denk je hiervan?

#1 Grinder kwastje

Je kent het wel als je een grinder gebruikt: zeker als je wiet plakkerig is, zoals het hoort, krijg je de vermalen wiet niet zo maar uit je grinder. Je tikt een paar keer met de onderkant van je grinder op de bovenkant en vice versa, maar voor de laatste restjes moet je toch iets hebben om te schrapen. Een sleutel, een tipje of wat je maar voorhanden hebt. Ideaal is het niet.

Kwastje van de Krups koffiemaalmachine met verrassende multifunctionaliteit…

Nu zit er bij mijn elektrische koffiemolen een speciaal kwastje om de laatste korrels gemalen koffie makkelijk uit het reservoir te vegen. Ideaal.

Gegrinde wiet is stugger dan gemalen koffie, dus het grinder-kwastje zou ook stevig moeten zijn, misschien van metaal. En als de achterkant slim wordt ontworpen, kun je die gebruiken als aanstamper voor je joint!

#2 Mini zwenkventilator voor zaailingen

Mijn wietplantjes voor het seizoen 2024 zijn hun eerste levensfase goed doorgekomen en staan te blaken in de lentezon. Maar toen ze net ontkiemd waren, was het weer nog te slecht en waren de plantjes nog te kwetsbaar om ze buiten te zetten.

Dus bleven ze binnen en misten de beweging van de lucht die je buiten altijd hebt. Een beetje wind in de eerste levensfase is heel belangrijk want dat maakt de steeltjes sterker waardoor je plantjes overeind blijven staan en steviger worden.

Ik leende een kleine ventilator van mijn jongste zoon, maar die heeft een paar nadelen. De stroomdraad is te kort, er zit maar één stand op en het ding zwenkt niet.

Het zou niet moeilijk moeten zijn om een mini zwenkventilator te maken die speciaal bedoeld is om piepkleine plantjes van een regelbaar briesje te voorzien.

Liefst 2 nog niet bestaande producten voor de kwetsbare zaailingen van onze columnist…

#3 Windschermpje voor zaailingen

Als het weer beter wordt kunnen de zaailingen naar buiten, waar ze veel meer licht en wind krijgen dan op de vensterbank. Uit ervaring weet ik dat je in deze fase voorzichtig te werk moet gaan. Te harde wind, teveel zon of een plensbui zijn geen van allen goed voor jonge, kwetsbare plantjes.

Je kunt je zaailingen wel in een kweekkasje zetten, maar daar is helemaal geen wind.

Wat voor deze fase heel handig zou zijn, is een klein windscherm systeem om je plantjes te beschermen tegen harde windvlagen. Of misschien een mini-kasje waar je, zoals bij een echte kas, de raampjes van open kan zetten.

#4 Glazen potten met verwisselbaar naamkaartje

Als ervaren thuiskweker beschik ik over een flinke verzameling glazen potten van verschillende grootte en herkomst. Als ik mijn oogst daarin doe, stop ik in elke pot een briefje met de naam van de soort, de zadenbank, de datum van de oogst en de datum waarop ik de wiet in de pot stop.

Dat werkt op zich prima, maar zou nog beter werken als er aan de buitenkant van de pot of op het deksel iets zat waar je een naamkaartje in kunt schuiven. Dan zie je veel makkelijker welke strain er in welke pot zit.

Ik kan me voorstellen dat zulke potten al bestaan, maar ik ben ze nog nooit tegen gekomen.

Fraai asbakkie, maar nog niet helemaal stoner perfect…

#5 Buitenasbak voor blowers

Ik heb een hoop asbakken, die ik meestal om esthetische redenen heb aangeschaft. Denk aan de prachtige, driehoekige, gele Ricard asbakken of de klassieke ronde asbakken van Martini. Sommige gebruik ik in de tuin, maar een ideale buitenasbak heb ik niet.

Je wil je joint neer kunnen leggen, zonder dat die in of van de asbak valt en je wil dat de as niet wegwaait. Het populaire mediterrane model houdt prima as vast, maar je moet je joint er op balanceren of half rechtop zetten. Allebei suboptimaal.

Voor ons klimaat zou een asbak met een dakje tegen de regen geen overbodige luxe zijn. En dan dus graag met een paar diepe en lange gleuven waar je joints stabiel in kunt leggen.

[Beeld: Derrock Bergman, openingsfoto: Shutterstock AI]
(advertentie)