(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Goed nieuws mensen want vanaf deze week kun je weer genieten van de kweekavonturen van de MacGyver van cannabis. We hebben het natuurlijk over Willie Wietman. En die maakt zijn naam deze week helemaal waar met een aantal technische aanpassingen aan zijn CNNBS G-Kit XL. 

Jawel, na een aantal weken leegstand is het weer tijd om mijn kweekkast te gaan vullen. Maar terwijl ik de CNNBS G-Kit XL eerst nog even afstof neem ik je eerst even mee terug in de tijd, naar de laatste kweekronde. Daarvan had ik de gedroogde opbrengst namelijk nog niet besproken.

145 + 157 gram

De twee Sneeze planten die onder de G-Bars van 150 Watt (tegenwoordig verkrijgbaar als 120 of 160 Watt) hebben me 145 gram lekkere wiet opgeleverd, dus bijna een gram per Watt. De twee Morning Glory dames onder de 315 Watt CMH lamp hebben me 157 gram wiet opgeleverd. Dat is helaas de helft minder dan wat ik had verwacht.

Nou had ik wel in één top toprot zitten maar dat verklaart de lage opbrengst niet helemaal. Na het terugkijken van de klimaatgegevens is de luchtvochtigheid niet te hoog geweest en was de temperatuur ook in orde. Dan heb ik de aarde van de dames ook nog eens bekeken en die was niet te nat of te droog. De aarde was ook goed door geworteld. Dan blijft er in mijn inziens nog maar één onderdeel over dat is de lamp. Een nieuwe bulb is inmiddels binnen gekomen maar daar zal ik in mijn volgende kweekavontuur meer over vertellen.

Sneeze en Liberty Haze

Zo en dan weer terug naar het het heden. Deze kweekronden ga ik aan de slag met drie Sneeze zaadjes en drie Liberty Haze. Na 48 uur zwemmen in een glas water is het tijd om de zaadjes in het koffiefilter te rusten te leggen. Tot mijn verbazing waren de zaadjes al gestart met kiemen. Nog twee nachtjes slapen verder waren de kiemplantjes klaar voor een potje met aarde.

Ik heb de plantjes geplant zodat ze net met hun groene blaadjes boven de aarde kwamen. Bij het vullen van de potjes was het me opgevallen dat de aarde erg droog was geworden. Ik dacht toen, ‘dat los ik wel op door straks wat extra water te geven’. Dat was geen goed idee. Van de drie Sneeze zaailingen hebben het er maar twee overleefd en van de Liberty Haze leeft er geen een meer. We hebben hier dus duidelijk te maken met een valse start.

Maar ik laat me natuurlijk niet kennen en ik start weer opnieuw. Ik leg drie Sneeze zaadjes 24 uur in een glas met water. Ik kom hier straks weer even op terug maar wil het even hebben over de aanpassingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan aan mijn kweekkasten.

Willie Wietman pur sang

Daarbij start ik met de CNNBS G-Kit met verhogingsset. Daar heb ik tussen de G-Bars een extra 12 centimeter ventilator geplaatst. Er zijn er nu drie in plaats van twee. Ik heb de camera (rood omcirkeld) nu ook vastgemaakt aan het G-Bars armatuur en deze kijkt nu recht naar beneden. Ik ga deze camera alleen nog gebruiken om de planten te controleren en niet meer gebruiken voor de time lapse video’s. Dit in verband met de strepen die de lamp veroorzaakt in de opnames.

Dan zijn we bij de grote G-Kit XL aangekomen. De vorige kweekronde had ik geen werkverlichting in de kast geplaatst en dat werkt niet zo prettig, en zeker niet als je foto’s wilt maken. Dat heb ik opgelost met deze mooie 120 centimeter grote LED lamp. Omdat ik niet meer in de kleine kweekkast zal filmen, heb ik de camera in de grote kast uitgebreid met drie stuks. Er zit er één aan de onderkant van de fitting van de lamp. De tweede ligt op het rek, en de derde camera hangt links onderin. Deze camera gaat de onderzijde van de planten in de gaten houden.

De nieuwe camera’s worden aangestuurd door een Raspberry Pi 3B die ik bovenop het armatuur heb neergelegd. Ook hier heb ik extra ventilatoren in de kast geplaatst; twee stuks boven de luchtinlaat. Ik ben van plan het het rek nog wat te verhogen net boven de luchtinlaat en zodoende zijn de kabels nog niet netjes weggewerkt. Dat waren de aanpassingen aan de twee G-Kits; nu weer terug naar de plantjes.

Tot over twee weken…

Je leest het inderdaad goed, tot over twee weken. Vanaf nu zal ik mijn kweekavonturen namelijk niet langer wekelijks maar om de week met je delen. Maar dat maakt de planten er natuurlijk niet minder om. De drie nieuwe Sneeze zaailingen lijken het goed te maken. Voor het planten heb ik de aarde deze keer eerst licht bevochtigd met een plantenspuit dus ik hoop dat het nu wel goed gaat. Ook met de overgebleven twee Sneezes uit de eerste kieming gaat het goed.

(K)weekvideo

Ook de kweekvideo is niet meer van één week, maar van twee weken. In deze eerste kweekvideo is de valse start van de kweekronde nog eens goed te bekijken. En onder meer de zaadjes die verder kiemen in het koffiefilter en de twee overlevende Sneeze plantjes.

Over twee weken beantwoord ik onder andere in mijn kweekavontuur de volgende vragen. Wat is de gedachte achter de nieuwe lamp/bulb? Leven de drie jonge Sneeze plantjes nog, en zijn de twee eerste Sneeze plantjes al verpot? Tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)