(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat planten kweken een hobby is, betekent nog niet dat je dat moet doen met spaarlampen uit de supermarkt of inferieure Chinese leds. Licht bepaald immers voor het grootste deel hoeveel je zult oogsten, en daarbij is efficiëntie juist in kleine kweekruimtes van belang. Spectro Light snapt dat, en maakt professionele led kweeklampen voor de tuinbouw én hobbykwekers.

Spectro Light led kweeklampen worden gebruikt in de professionele glastuinbouw maar zijn ook zeer geschikt voor de hobbytuinder met een kleine binnentuin. Zowel de kleine als de grotere Spectro Light led assimilatielampen maken namelijk gebruik van dezelfde innovatieve COB led technologie, en produceren een optimaal lichtspectrum voor elke fase van het leven van je planten.

Spectro Light maakt dezelfde led kweeklampen voor starters als professionals, simpelweg omdat een goede kwaliteit in iedere situatie even belangrijk is. Alle Spectro Light led kweeklampen zijn daarom voorzien van dezelfde hoogwaardige COB leds, die het bedrijf zelf produceert om het perfecte lichtspectrum op planten te kunnen laten schijnen.

Het voornaamste verschil tussen de bescheiden ‘Starter’ led, de ‘Spectro Light 400 Blast’ en de grote ‘Xplosion is dan ook het Wattage. De Spectro Light Starter is met een verbruik van slechts 100 Watt ideaal voor kweekruimtes van ongeveer 80 bij 80 centimeter. De 400 Blast past met een verbruik van 400 Watt beter in een kweekruimte van 120 bij 120 centimeter. De Xplosion is het krachtigste model van Spectro Light, welke met een verbruik van 800 Watt zowel ingezet kan worden in de glastuinbouw als in binnentuinen met een minimaal oppervlak van 150 bij 150 centimeter.

Eigen lichtspectrum

De COB led chips in de kweeklampen van Spectro Light worden niet gemakzuchtig ingekocht bij Osram, Philips of Cree, maar speciaal voor het merk op maat gemaakt. Op deze manier kan het ideale lichtspectrum, dat de fabrikant zorgvuldig in samenwerking met kwekers heeft samengesteld worden gegarandeerd. De drie modellen maken dan ook allen gebruik van dezelfde gepatenteerde COB leds met een kleurtemperatuur van 3500 Kelvin; welke ideaal is tijdens de vroege groeifase maar ook zorgt voor een hoge opbrengst in de bloeifase.

Over de COB chips is een glazen lens gemonteerd, welke voor een uniforme lichtverdeling over het kweekoppervlak zorgt. Hierdoor profiteren niet alleen planten direct onder de lamp maar ook die aan de rand. Spectro Light belooft een energiebesparing ten opzichte van HPS kweeklampen van 40 tot 50 procent, en doet daar een garantieperiode van 5 jaar en een unieke niet goed, geld terug garantie bovenop.

Om de krachtige COB’s goed te koelen, maken de Spectro Ligh modellen gebruik van royale koelribben. Die worden gekoeld door een degelijke Zwitserse ventilator, waarop een nóg langere garantieperiode van 7 jaar zit. De ventilator en de aansturing zorgen er samen voor dat de leds 100.000 uur kunnen branden, zonder verlies van fotosynthetische actieve straling. Of in andere woorden, het bruikbare licht voor planten neemt niet in intensiteit af voordat je er zo’n 700 kweekrondes op hebt zitten!

Alle drie de Spectro Light modellen zijn te koop via cobgrowled.com. Voor de 100 Watt Starter betaal je €299,- euro, de Blast 400 kost €999,- euro en de krachtige Xplosion 800 kost €1915,- euro.

(advertentie)