(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Drones en helikopters, twee gezworen vijanden van de ijverige buitenwietmens dezer dagen. Immers, vanuit de lucht zijn verborgen plantages in velden en bossen net zo makkelijk te ontdekken als een koe op het strand. En het wordt helemaal vervelend als de politie je planten nét voor de oogst komt slopen!

 

Vrijdag de 13e

Via de lucht over naar Borger, een dorp in de provincie Drenthe dat ligt op de Hondsrug, met 4.780 inwoners. Wellicht dat een (of meerdere) daarvan bijzonder slecht slaapt, aangezien de politie Aa en Hunze op vrijdag de dertiende – ook dat nog! – een einde maakte aan een forse buitenwietplantage.

Op de foto’s van de slachtpartij die de politie deelt op Twitter, moet je op de luchtfoto wel over arendsogen beschikken om te kunnen zien dat er iets niet in de haak zou zijn in het beneden gelegen bos. Probeer het zelf maar eens:

150 wietplanten van 1,8 tot 2 meter hoog

Inderdaad, midden in het bos zien we een ‘opening’ tussen de Drentse bomen. En eenmaal over de grond ernaartoe getrokken konden de agenten zich in de handjes wrijven: liefst 150 wietplanten stonden er in prachtige bloei!

Maar aan zulke pracht en praal hebben de dienders een van overheidswege opgelegde hekel. En dus zijn alle 150 dames – met een gemelde hoogte van tussen de 180 en 200 centimeter, dus flinke joekels – inmiddels gerooid.

Jammer, heel jammer van al dat mooie werk… En als we de smerissen in Aa en Hunze mogen geloven, was dit niet eens de eerste keer voor de getroffen pechvogel(s). “De opbouw van dit veld was identiek aan een eerder aangetroffen hennepveld.”

Ook een wietguerrilla worden?

Zelf plannen om in de vrije natuur ’s werelds nuttigste plant te kweken? Check dan deze video met handleiding op CNNBS: ‘Tutorial: guerrilla wiet kweken in Nederland‘. En bedenk daar dus wel even bij dat er in de lucht tegenwoordig politiedrones vliegen die niks beters te doen hebben dan naar verboden planten te speuren!

(advertentie)