(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Italiaanse Aurelio Marino vroeg zich af hoe het leven van de cannabis kwekende families in het Marokkaanse Rifgebergte zou zijn. Hij had vragen die alleen de wietboeren zelf konden beantwoorden, en dus maakte hij een spannende reis naar Ketama. Exact, dat is de plaats waar de bekende hasj gemaakt wordt die al sinds jaar en dag in onze coffeeshops verkocht wordt.

Als je eens wil zien hoe het is om bij een Marokkaanse cannabis kwekende familie te gast te zijn, dan moet je deze minidocu van de Italiaanse Aurelio zeker kijken. In zijn eentje ondernam hij namelijk deze spannende reis naar het Noordoosten van Marokko. Een deel van het land waar je volgens het officiële reisadvies wel de nodige risico’s loopt. Dat heeft veel te maken met de enorme hasjproductie in de regio, want Marokko is nog steeds de grootste hasjproducent ter wereld. Eén van de zaken die deze minidocu dan ook probeert door te prikken, zijn de stereotypen en vooroordelen waar de bewoners van het Rifgebergte mee te maken hebben.

Aurelio is vastberaden, en reisde uren met het openbaar vervoer om Ketama te bereiken, in het wilde gebergte van het Rif. Enigszins aangeslagen vindt hij na lang zoeken een gids die hem naar de wietplantages brengt waar zijn angst uiteindelijk ongegrond blijkt. Hij heeft een goede klik met een van de landeigenaren en mag een tijdje logeren om te zien hoe de wietvelden erbij staan, en hoe de wereldberoemde hasj gemaakt wordt. En jij mag met hem meekijken want Aurelio maakte er deze spannende reisdocumentaire over. Wel even de ondertiteling aanzetten want de voice-over is in het Italiaans.

(advertentie)