(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij Oss denk je aan worst. Dat danken we aan Unox, de fameuze osseworst en oud-SP voorman Jan Marijnissen die er altijd prat op ging dat ie jarenlang in de Brabantse worst zat. Maar nu moeten we ook aan twee andere dingen denken bij Oss: wiet en strooikaas!

 

509 kilo is echt veel

Over wat nu precies ‘mega’ is kan je van mening verschillen, maar 509 kilo wiet is absoluut een hoop. Als het een beetje fatsoenlijk spul is levert het qua groothandelsprijs al minstens twee miljoen euro op en ‘op straat’ derhalve het dubbele: 4 miljoen.

Kortom, iemand is gegarandeerd not amused dat de megapartij nooit op de gewenste plaats van bestemming aankomt, maar in helemaal niks opgaat in een vuilverbrandingsoven!

Dienst Infrastructuur

Dat is allemaal de schuld van de Dienst Infrastructuur. Jawel, ook die politie-eenheid jaagt klaarblijkelijk op wiet. Volgens de politie zelf is dit de functie: ‘De Dienst Infrastructuur bestrijdt de onveiligheid en criminaliteit op de Nederlandse hoofdinfrastructuur: op de snelweg, het water, het spoor en in de luchtvaart. De dienst biedt verder luchtsteun om de slagkracht van de politie te verhogen.’

Niks van dat alles is van toepassing op een loods volgens ons. En toch is de megapartij wiet in Oss waarover we hier reppen aangetroffen in een loods door de Dienst Infrastructuur.

Waar de loods precies ligt is niet bekendgemaakt, wel dat de bust al anderhalve week geleden – op vrijdag 15 februari – is uitgevoerd. Dat geschiedde uiteraard weer na een tip, in dit geval van een niet nader genoemd vervoersbedrijf.

Say cheese!

Pittige strooikaas

Na de tip kamden specialisten de loods uit en al snel vonden ze wat ze zochten: 24 pallets vol strooikaas.

De kaas bleek echter een cover-up te zijn voor wiet en niet te zuinig ook: 509 kilo in totaal. Zulke hoeveelheden tref je beslist niet dagelijks aan in Nederwietland. Als je drie joints draait uit 1 gram wiet hebben we het bijvoorbeeld toch mooi over meer dan anderhalf miljoen pretstaven!

Een tip inkoppen lukt de politie altijd wel, maar verder tasten de blauwhemden nog volledig in het duister over herkomst en/of bestemming van de megapartij wiet. Het spreekt eveneens voor zich dat de smerissen nog niemand hebben kunnen arresteren.

[foto:  Roxana Gonzalez/Shutterstock]
(advertenties)