(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Risico’s van mediwiet in combinatie met alcohol, cannabis topicals en crèmes tegen jeuk en huidproblemen, 7 tips om geld te besparen op je natuurlijke medicijn, aantal oudere cannabis patiënten stijgt explosief en 10 wetenswaardigheden over medicinale wiet voor beginners.

De mediwiet bijsluiter: cannabis combineren met alcohol

Elk goedgekeurd geneesmiddel in de apotheek of vrij verkrijgbaar medicijn in het drogist heeft er één; een bijsluiter. Een van de onderwerpen op dat stukje papier is gecombineerd gebruik met alcohol. Soms zit er zelfs een sticker op de doos die gebruik van alcohol afraadt.

Bij cannabis, CBD en wietolie zit geen bijsluiter. Wij helpen je graag een handje op weg: in dit artikel leer je over de risico’s van alcohol in combinatie met medicinale wiet. Daarbij ligt de focus op deze effecten:

 • Alcohol kan THC-concentraties in bloed verhogen
 • Verhoogde sedatie
 • Cannabis en alcohol mengen kan duizeligheid veroorzaken
 • Lichaam neemt alcohol langzamer op door wiet
 • Niet overgeven terwijl dat wel moet

Lees HIER verder

Behandel jeuk en huidproblemen met cannabis-crèmes en topicals

Inmiddels is wel duidelijk dat geen heilzame plant zó veelzijdig is als de wietplant. Het pakt veel kwalen aan via orale inname, maak kan ook bij uitwendig gebruik veel voordelen bieden. Onderzoek bevestigt dit: cannabis werkt tegen jeuk en andere huidproblemen.

‘Het gebruik van topicals (zeep, crèmes, zalven, balsems) met cannabinoïden kan helpen bij huidproblemen’, zo concluderen onderzoekers van de Anschutz Medical Campus van de University of Colorado. Zij stellen na het analyseren van beschikbare studies dat het insmeren van de huid met cannabis verrijkte huidverzorgingsproducten werkt tegen huidontstekingen (dermatitis), eczeem en psoriasis. Lees HIER verder

7 tips om geld te besparen op medicinale cannabis

Een van de meest gehoorde minpunten over medicinale cannabis? De kosten. Wiet is een enorm heilzaam middel, maar veel producten zijn nog steeds illegaal en de legale mediwiet wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Toch zijn er handige manieren om geld te besparen op je medicijn zonder aan kwaliteit in te boeten.

Mediwietsite zet deze 7 bespaartips voor je op een rij:

Bespaartip #1: Zoek de beste dosis

Bespaartip #2: Timing van de dosis

Bespaartip #3: Combineer met gezonde vetten

Bespaartip #4: Verbeter je levensstijl

Bespaartip #5: Kies kosteneffectieve producten

Bespaartip #6: Koop groot in

Bespaartip #7 Kweek je eigen mediwiet

Lees HIER verder

Aantal senioren dat wiet consumeert groeit hard

Een nieuwe studie die maandag werd gepubliceerd in JAMA keek naar gegevens over wietgebruik onder 65-plussers. De gegevens kwamen uit de National Survey on Drug Use and Health; een jaarlijks onderzoek van de federale overheid van de Verenigde Staten.

Het onderzoek laat een significante stijging zien van het aantal cannabisconsumenten onder senioren. In 2006 gaf nog slechts 0,4 procent aan wiet te consumeren. In 2015 was dat al 2,4 procent. De cijfers uit 2018 tonen dat het aantal wiet consumerende 65-plussers is gestegen naar 4,2 procent. Lees HIER verder

10 wetenswaardigheden over medicinale wiet voor beginners

Steeds meer mensen ontdekken dat wiet over heilzame eigenschappen beschikt. En dat die toepasbaar zijn bij uiteenlopende gezondheidsklachten. Toch blijft het voor velen een grote stap om het daadwerkelijk te proberen, met name ouderen en mensen die nog nooit ‘geblowd’ hebben in hun hele leven…

Een goed begin is het halve werk en wij helpen je daarmee graag op weg. Lees – of laat een ander lezen – deze 10 must-know-feiten over cannabis voor beginners:

 1. Cannabis is een van de oudste gecultiveerde planten
 2. Ruim 100 werkzame stoffen – slechts 1 geestverruimend
 3. Omgeving staat centraal
 4. Niet alle cannabis is geestverruimend
 5. Je hoeft absoluut geen wiet te roken
 6. Cannabis vult lichaamseigen stoffen aan
 7. Cannabis komt in verschillende soorten
 8. Het meest heilzame deel is de vrouwelijke bloem
 9. Edibles bieden een hele andere ervaring
 10. Begin eerst met een lage dosis

Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Dik drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto:  Dougie Jones/Shutterstock. Zie voor overige foto-credits de artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertenties)