(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Minder pijn en ontstekingen door artritis dankzij wiet, CBD-olie voor beginners, voordelen en recepten van wietthee, ministerie Volksgezondheid blijft tegen thuisteelt en Israëlisch bedrijf werkt aan de wiet/paddo-pil.

Artritis veilig en effectief met medicinale cannabis behandelen

Een van de meest voorkomende vormen van reuma is artritis. De pijnlijke aandoening kan op alle leeftijden voorkomen en is chronische van aard. Naast de lichamelijke beperkingen zijn patiënten vaak erg gestresst en ook depressieklachten worden met artritis geassocieerd.

Een studie van het Royal National Hospital for Rheumatic Disease in de UK liet zien dat cannabinoïden een positieve invloed hebben op bewegingspijn, pijn in rust en de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. De natuurlijke ontstekingsremmende werking van cannabis maakt het ook een perfect middel tegen de ontstekings-gerelateerde reumatische aandoening. Daarbij is het veel veiliger dan hormonen en opiaten-pijnmedicatie, de veelgebruikte middelen tegen artritis. Lees HIER verder

CBD-olie voor beginners: aanschaffen en doseren

Voor een leek is het niet makkelijk om je onder te dompelen in de wereld van CBD. Er zijn zoveel verschillende producten en informatiebronnen, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe werkt CBD-olie, welke moet je aanschaffen en hoe doseer je het middel?

Voor je begint met het gebruik van cannabidiol (CBD), is het goed de werking van het middel in je lichaam te begrijpen. Houd daarbij, vooral bij het ontdekken van de ideale dosering, altijd in gedachten dat ieder lichaam anders is en dus verschillend kan reageren. Dat heeft alles te maken met de complexe werking van CBD in het lichaam. Te beginnen met het endocannabinoïden-systeem (ECS). Lees HIER verder

De voordelen van wietthee + 4 recepten

Een goede kruidenthee is gezond voor lichaam en geest. Bovendien is thee goed tegen stress en is thee maken en drinken een ontspannen ritueel. Met wiet kan een hele medicinale dimensie worden toegevoegd aan thee.

Wietthee werkt langdurig. Dat maakt het ideaal om ’s nachts goed te slapen. En mensen met bijvoorbeeld multiple sclerose, fibromyalgie of chronische pijn merken dat de symptomen afnemen. Maar ook als je niets mankeert kan wietthee een fijne manier zijn om van de voordelen van cannabinoïden te profiteren! Dit plus vier recepten vind jeHIER.

Ministerie van VWS wijkt niet: thuis wiet kweken mag niet

Het college van B en W van Zwartewaterland deed in oktober 2019 een dringende oproep aan de Tweede Kamer, zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie voor een beter medicinaal wietbeleid, bijvoorbeeld door thuisteelt toe te staan. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom een bejaarde echtpaar, Jan en Jannie uit Hasselt.

In een brief die deze week openbaar is gemaakt, heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gereageerd op de vragen. Het Ministerie houdt voet bij stuk. Thuis wiet kweken mag niet. Ook niet voor patiënten. Lees HIER verder

Werkt combi paddo’s en wiet nog beter bij bepaalde ziektes?

Ooit kon het idee om wiet en paddo’s te combineren tot één pil alleen afkomstig zijn van drugsdealers. Maar tijden zijn veranderd, gelukkig maar. Het Israëlische medicinale cannabisbedrijf Cannabotech onderzoekt hoe verschillende combinaties van cannabinoïden, kruiden en schimmels een verscheidenheid aan ziekten kunnen behandelen.

Cannabotech gaat een stap verder door werkzame bestanddelen uit paddenstoelen (zoals paddo’s) en andere kruiden en schimmels te combineren met cannabinoïden. Het bedrijf heeft tot nog toe vijf specifieke mengsels ontwikkeld voor het behandelen van darmkanker, onvruchtbaarheid, leververvetting, ontstekingen en hart- of vaatziekten. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: Christos Georghiou/Shutterstock. Zie voor overige foto-credits de artikelen op Mediwietsite.nl]
(advertentie)