(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een vooroordeel over cannabisgebruik is dat je er lui en moe van wordt, maar uit patiëntenonderzoek blijkt dat een grote meerderheid van de mensen juist minder (chronische) vermoeidheid ervaart • In Israël hebben wetenschappers door middel van een virus wietplanten gekweekt die veel meer THC, andere cannabinoïden en terpenen bevatten dan normaal • Nederlandse patiënten met fibromyalgie, artrose en ADHD vertellen wat full-spectrum CBN wietolie voor hen doet • Wil je cannabis inzetten om je gezondheid te verbeteren? Dan is het belangrijk dat je deze 5 belangrijke factoren kent, omdat ze de medicinale werking van wiet beïnvloeden • Nieuw-Zeelandse onderzoekers hebben een meta-analyse gedaan met de vraag of cannabis terminale patiënten kan helpen om hun lijden te verlichten?

Volgens de conventionele wijsheid leidt frequent cannabisgebruik tot een afname van energie. Het zou het nastreven van doelen, gedragsacties en concurrentievermogen negatief beïnvloeden, wat ook wel bekend staat als het amotivationeel syndroom. Ook wordt vermoeidheid soms door patiënten gemeld als een bijwerking van het gebruik van medicinale cannabis.

In een recent artikel dat gepubliceerd is in het tijdschrift Medical Cannabis and Cannabinoids, analyseren onderzoekers de effecten van cannabis op de behandeling van vermoeidheid. Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem en mediwiet heeft daar een gunstige invloed op. Middels de Releaf-app werden 3.922 momenten van cannabisgebruik vastgelegd. Na inname van cannabis rapporteert 91,94% van de mensen juist minder vermoeidheid! Lees HIER verder

De Israëlische prof. Raphael Mechoulam – ‘vader van het cannabisonderzoek’ en hoogleraar medicinale chemie aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem – is de eerste wetenschapper die in 1964 tetrahydrocannabinol (THC) ontdekte, het belangrijkste bestanddeel van de cannabisplant dat de psychoactieve effecten veroorzaakt. Zijn opvolgers in Israël hebben nu wietsoorten ontwikkeld met veel meer cannabinoïden erin dan normaal gesproken voorkomen in bestaande strains.

De Israëlische onderzoekers zijn in staat om met succes een cannabisplant te ontwikkelen en te kweken met bijna 17 procent hogere niveaus van THC en 25 procent hogere niveaus van CBG (cannabigerol). Die laatste is een niet-psychoactieve cannabinoïde. De soort heeft ook een 20 tot 30 procent hogere aanwezigheid van terpenen, die verantwoordelijk zijn voor het maximaliseren van de euforische en medicinale effecten van cannabis. Lees HIER verder

Wietolie is een zeer populair volksmedicijn, en met name de legale oliën die geen of een verwaarloosbare hoeveelheid THC bevatten, worden op grote schaal als gezond voedingssupplement genomen. Vooral full-spectrum oliën zijn effectief, omdat die niet alleen CBD bevatten maar het volledige spectrum aan cannabinoïden en terpenen.

Cannabisolie is werkzaam bij een veelheid aan klachten en aandoeningen, en dat komt omdat ieder mens gezegend is met een endocannabinoïde systeem. Bij fibromyalgie, artrose en ADHD werkt wietolie echter bijzonder goed, en daarom vroeg Mediwietsite patiënten met deze aandoeningen naar hun ervaringen met het full spectrum CBN-extract van Special Gold CBD. Lees HIER verder

Wil je cannabis medicinaal gebruiken? Dan is het goed te weten dat je geen pil krijgt die voor iedereen hetzelfde werkt. De medicinale effecten van cannabis zijn enorm breed. Dat komt omdat de werkzame stoffen in wietplanten enorm goed samenwerken met een lichaamseigen systeem dat een grote bijdrage levert aan het herstellen en behouden van onze gezondheid: het endocannabinoïde systeem!

Wil je cannabis inzetten om je gezondheid te verbeteren? Dan is het belangrijk dat je deze vijf belangrijke factoren kent, omdat ze de medicinale werking van wiet beïnvloeden:

  1.  Methodes van toedienen
  2. Medicinale wiet doseren
  3. Cannabinoïden-profiel
  4. Terpenen-profiel
  5. Rauwe of verhitte wiet

Uiteraard worden alle vijf de kernfactoren nader toegelicht in artikel dat je HIER verder leest

Het onderzoek dat de wetenschappers uit het Nieuw-Zeelandse Wellington hebben gedaan heet een ‘systematische review’. Doel van de studie was om de effectiviteit van medicinale cannabis in palliatieve zorginstellingen te begrijpen. Palliatieve zorg heeft tot doel het lijden te verlichten en de kwaliteit van leven van ernstig of terminaal zieke patiënten te verbeteren. De studie is onlangs gepubliceerd in het Journal of Pain and Symptom Management.

Deze systematische review identificeert in ieder geval een reeks positieve effecten van medicinale cannabis in de palliatieve zorg voor kritieke of terminaal zieke patiënten, met name kanker-, dementie- en aidspatiënten. In verschillende analyses van de uitkomsten zijn echter tegenstrijdige resultaten waargenomen. Dit benadrukt de behoefte aan meer diepgaande studies om de effectiviteit van medicinale cannabis in palliatieve zorginstellingen vast te stellen. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[openingsfoto: APChanel/Shutterstock, voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite]
(advertentie)