(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een van de grote cannabis pioniers van ons land verkeert in een noodsituatie en heeft dringend hulp nodig. Gene – aka Radar aka Gene, Gene the dancing machine – stond aan de wieg van onder meer Serious – en Soma Seeds en bedacht wereldberoemde namen als Kali Mist, Chronic, White Russian en AK 47. Hij heeft keelkanker maar is helaas niet verzekerd, en heeft jouw hulp nodig om te kunnen overleven – alle donaties zijn welkom, en delen helpt natuurlijk ook!

Gene, Radar, Ziggy of Gene, Gene, the dancing machine

Wie zich van de vroege jaren ’90 tot een jaar of 6 geleden in de Amsterdamse cannabis scene bevond, die zal Gene ongetwijfeld kennen. Wellicht niet als Gene maar onder een van zijn vele bijnamen, of van zijn gouden American football-helm met geland gewei. Die helm droeg hij indertijd op zo’n beetje ieder feest. En gezien zijn unieke dansstijl werd hij vanzelf Gene, Gene, the dancing machine. Vernoemd naar een karakter uit The Gong Show uit de jaren ’70. Zijn vrienden noemen hem echter ook Radar, en je kunt Gene ook als Ziggy kennen.

Gene was, en is echter ook nog steeds een grote bekende in de Amsterdamse en wereldwijde cannabisscene. Zonder hem hadden we misschien nooit de legendarische wietsoorten Kali Mist, Chronic, White Russian en AK 47 gehad. Dat niet alleen maar Gene zorgde er ook jarenlang voor dat de beste Amsterdamse coffeeshops ook de beste wiet verkochten.

Gene (met zwarte pet) tijdens een van de High Times Cannabis Cups, met Soma, Tommy Chong en zijn vrouw, en Jack Herer rechts op de voorgrond.

Amerika ontvlucht

In de zomer van 1992 kwam Gene met een kok genaamd Goven naar Amsterdam. Hij en een van zijn beste vrienden Bucky, moesten Amerika ontvluchten vanwege de strikte cannabiswetten en zware straffen die daar toen nog van kracht waren. Gene vond al snel zijn weg in de Amsterdamse wietwereld, terwijl Bucky nog even achterbleef om het nieuwe avontuur te kunnen financieren.

In Amsterdam ontmoette Gene Adam en Tony. Adam is een van de oprichters van T.H.Seeds en Tony die van Sagarmatha Seeds. Met Tony had Gene vrijwel direct een goede klik, en via Adam leerde hij Victor kennen, die het geluk had om een coffeeshop over te kunnen nemen, welke later coffeeshop Grey Area zou worden. Rond die tijd kwam ook Gene’s vriend Bucky over uit Amerika, aangezien de vrienden nu tijdelijk in Victors coffeeshop konden crashen.

Serious Seeds en Soma Seeds

Tony kocht vervolgens een pakhuis waar Gene en Bucky konden blijven, en waar ze ook een paar kweekruimtes inrichtten. In die jaren was de wietsoort Bubblegum van Serious Seeds al populair, en leerde Gene ook de breeder ervan kennen. Dat was natuurlijk Simon van het huidige Serious Seeds, die op dat moment al bezig was met de ontwikkeling enkele van zijn andere legendarische wietsoorten. Gene hielp Simon om zijn bedrijf op de kaart te zetten, en bedacht met zijn vrienden hoe al deze nieuwe strains zouden moeten heten.

Namen van wietsoorten die tegenwoordig wereldberoemd zijn, zoals Kali Mist, Chronic, White Russian en natuurlijk de roemruchte AK 47. En zo werd Serious Seeds geboren; het was een vruchtbare kruising tussen Simons enorme kennis als bioloog en veredelaar, en Gene’s killer marketing ideeën.

Gene en Bucky kweekten jarenlang in het pakhuis, en een paar jaar nadat Bucky in 1996 weer naar Amerika vertrok, werd het pakhuis aan Soma verkocht die het voor zijn bedrijf Soma Seeds nodig had. Ook Gene ging toen voor Soma werken. Hij zorgde er ook voor dat alle high quality coffeeshops van de beste producten voorzien werden. Daarna bleef hij ‘Gene, Gene the dancing machine’ tot ongeveer 6 jaar geleden. Toen verhuisde hij naar Portugal waar hij vandaag nog steeds woont.

Hulp gevraagd voor behandeling tegen keelkanker

Het bijzondere verhaal van Gene en zijn vrienden dat je net hebt gelezen, hadden wij je nooit kunnen vertellen zonder de hulp van Bucky en Alain, die ons een noodkreet mailde. Gene is namelijk ziek en heeft keelkanker. Helaas heeft Gene ook geen inkomen meer, en is hij ook niet verzekerd. Hij heeft echter wel dringend medische zorg nodig, en staat op een wachtlijst voor de behandelingen die in mei moeten starten. We willen je dan ook vragen om te helpen als je de mogelijkheid hebt. Zeker als je Gene kent en meegemaakt hebt toen hij nog in Amsterdam woonde; hij verdient een kans op genezing!

Help Gene keelkanker overleven. Donaties kunnen naar IBAN: PT50 0045 5456 4027 3510 9490 9 ten name van Eugene Wilhelm. Bedankt!

(advertentie)