(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De wereld wordt er in rap tempo mooier op, tenminste als je zoals wij cannabis als levensmotto hebt. Neem het plaatsje Uxbridge in de Amerikaanse staat Massachusetts. Een aardige exploitant van een car wash wil daar nu ook een drive-in cannabiswinkeltje beginnen, speciaal bedoeld voor mensen die liever niet onder de mensen komen of kunnen komen…

 

Auto wassen, wietje kopen

Vette duim omhoog dus voor Barry Desruisseaux van Bright Shine Auto Spa op Quaker Highway in Uxbridge. Hij wil zijn car wash omtoveren tot een ‘drive-in marijuana dispensary’ en heeft daarvoor al het groene licht gekregen van de gemeenschap. De zogeheten Board of Selectmen – zeg maar de dorpsraad – vindt het namelijk net als Barry een puik idee!

“Mijn idee is om een plek te creëren waar mensen met een handicap, auto-immuun ziekten, angststoornissen op een veilige plek in hun auto kunnen blijven zitten”, vertelt de initiatiefnemer tegen tv-zender NBC 10.

Privacy en gezondheid

En het kan er dus zomaar ook gaan komen ook, die wasstraat met wietloket. Nadat hij zijn plan lanceerde op de dorpsraad op 25 maart is het drop met 14.000 inwoners om. Nu moet Barry nog toestemming van de staat Massachusetts krijgen en dan kan hij aan de slag.

Volgens Barry is het simpelweg zo – en daarin heeft hij volkomen gelijk – dat veel mensen eenvoudigweg niet heel lang in een rij kunnen blijven staan vanwege gezondheidsissues. Een afhaaltoko voor wiet bij de wasstraat lost zowel privacy probleempjes op als dat het razendsnel werkt. Bestelling inspreken en nadat de auto (eventueel) ook gewassen is even ophalen vanachter het stuur bij een loket. Het leven is mooi, we zeiden het al.

Uxbridge maakt werk van wiet

Qua infrastructuur is de car wash er nu al geschikt voor volgens Barry. Daarbij wijst hij naar de Tumbleweed Dispensary in Colorado, die al succesvol opereert vanuit een getransformeerde autowasserij. “Het lijkt er bijna op dat het origineel zo gebouwd is voor dit werk, zo goed functioneert het”, aldus de ondernemer.

Uiteraard schreef CNNBS al een artikel hierover in februari 2017: ‘Colorado krijgt eerste wiet drive-in wietwinkel‘. Binnen zijn eigen woonplaats Uxbridge heeft Barry straks maar één concurrent overigens: dispensary Caroline’s Cannabis op Douglas Street.

De plaats heeft al ‘host agreements’ met drie andere potentiële wietverkopers – Barry Desruisseaux inbegrepen – en met vijf wiettelers en minstens één verwerkingsfabriek. Alle cannabisondernemers staan te trappelen, maar het wachten is op toestemming van de staat. Massachusetts kent pas legale (recreatieve) cannabis sinds november vorig jaar.

Goed voor economie van het dorp

Dat kleine plaatsje Uxbridge kan dus zomaar een aardige speler worden op de legale wietmarkt. Iets waar de ondernemers wel brood in zien, ook vanwege de samenwerkingsmogelijkheden. Barry van de car wash: ” Ik heb al gepraat met de lokale wiettelers en zij willen in dezelfde spirit helpen, dus ik betaal mijn belastingen aan hen… en die vloeien ook terug naar het dorp.”

Om hoeveel geld het gaat weten we niet precies, wel dat er een 3 procent belasting wordt geheven op alle winkelverkopen in het dorp en dat de kwekers er 1,75% moeten aftikken op hun handel…

[openingsbeeld:  SofiaV/Shutterstock]
(advertentie)