(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de nabeschouwing na, eindigt Gefjon’s laatste binnenkweek vóór de zomer met dit laatste deel en oogstverslag. De laatste Power Planten worden geoogst, en ook de drie wietsoorten van Zamnesia moeten eraan geloven. Helaas is Gefjon vergeten om veel foto’s te maken maar dat maakt hij goed met vier kweektips uit de praktijk.

Ja ja, ook deze ‘laatste ronde’ voor de zomer zit erop. En hoewel ik binnen nog steeds niet helemáál klaar ben is het toch bijná de laatste 🥴 Met een lekkere joint met Mendocino Skunk (Chong’s Choice van Paradise Seeds), en een muziekje van YouTube op de achtergrond kunnen we beginnen! 😁

Laatste ronde zit erop!

Zoals verwacht hebben we nu alle Power Planten afgedaan. De bloeifase duurde ongeveer tussen de 9 en 10 weken, dus dat is wel op schema met de informatie de website van Dutch Passion. Als ik er de week voorbloeien bijreken kom ik tussen de 10 en 11 weken uit, onder een 12/12 lichtschema.

De laatste paar Power Plant dames waren echt af, en klaar om te oogsten. Deze hebben 10 weken bloei gehad, en dragen dikke, harde toppen met veel trichomen. De toppen en zelfs de bladeren zitten er vol mee!

Zoals mijn slechte gewoonte betaamt, heb ik natuurlijk weer geen of toch amper foto’s in de laatste week genomen 🙈🙄 Dat is echt iets dat ik mezelf zal moeten gaan aanleren. Maar zoals ik al paar keer heb vermeld, vind ik oogsten en alles wat ermee te maken heeft het minst leuke van heel het groeien en bloeien 🤣

Al dat gedoe met de geur in huis, de toppen en alles plakt. En dan alle plantenpotten weer leeg maken (ik doe de aarde weer terug in hun lege zakken, en breng het dan naar de kas of het land. Zo wordt het nog eens opnieuw gebruikt om groenten op te zetten 😊 En dan wil ik overal eigenlijk zo snel mogelijk vanaf zijn, en vergeet ik daardoor om er van te genieten en foto’s van te maken 🙈 Dus bij deze mijn excuses als je vindt dat er te weinig laatste foto’s in dit artikel staan.

Skywalker OG, Alien OG en Mac 1

Dan de Zamnesia dametjes. Die waren ook klaar en zijn allemaal in eens geoogst. Ik had een Skywalker OG die misschien iets langer had gekund. Ik had alleen niet veel zin meer om die ergens nog alleen in een tent te gaan zetten. In het Ice-o-lator project-tentje was ook geen plaats, want dan had ik te veel hoogteverschil, en moest ik weer gaan prutsen met de lamp en zo.

Van de Skywalker OG heb ik trouwens wel een mooie foto gemaakt tijdens het oogsten. Die top was namelijk bijna zo groot als de fles ice tea waaruit ik aan het drinken was 🤣 Dat belooft dus wel een mooie oogst te worden, net als die van de andere strains Alien OG en Mac 1 trouwens.

Serieuze dankness en een nieuwe ronde

Bij de Alien OG kwam er bij het oogsten een serieuze dank geur vrij. Echt een zware geur waar ik toch niet zo bekend mee ben. Zoals de goede gewoonte voorschrijft, zal ik binnen een week of twee, drie nog eens een nabeschouwing over de soorten schrijven. Dan vertel ik je hoe ze me smaken, en hoe ik het groei- en bloeiproces van deze dames heb gevonden.

Verder heb ik eigenlijk niet heel veel meer over deze ronde te vertellen. Behalve dan dat dit de laatste ronde op zolder was om te volgen. De volgende ronde zal ergens in september starten, en dat wordt ook nog een hele interessante ronde 😊 Hou het dus zeker een beetje in de gaten begin en midden september hier op CNNBS 😁 Veel ga ik er verder nog niet over vertellen, alleen dat het in samenwerking is met natuurlijk CNNBS maar ook met een oude en zeer gerespecteerde zaadbank van +/- 38 jaar 😜😜😜🤪🤐🤐🤐🤐

Praktische kweektips

Omdat er verder niet meer zoveel te vertellen is, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om je een paar praktische tips te geven. Kweekkennis die ik in de afgelopen 20 jaar ongeveer, heb ondervonden of geleerd. Niet alles zal misschien nieuw voor je zijn, maar wie weet zit er nog iets tussen dat je niet wist 😁

Tip #1: Deze vind ik eigenlijk de allerbelangrijkste, en komt van mijn vader. De tip gaat als volgt. “Je moet ze op één hand kunnen tellen, de mensen die weten waar je mee bezig bent.” Ik wil maar zeggen dat hoe minder mensen er van je ‘hobby’ afweten, hoe beter het eigenlijk is. Niet iedereen heeft goede bedoelingen en ook is de liefde even voor het groene dametje vaak niet zo groot als bij jou.

Tip #2: Neem niet alles wat je over kweken hoort of leest voor waarheid aan. Als je informatiebronnen zoekt check dan ook de eindresultaten. En als het over mensen gaat, check dan ook eens hoeveel ervaring ze hebben. Vaak zijn het namelijk de beginners die het hardste geluid maken.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Ga met al je vragen gewoon naar CNNBS.nl en gebruik de zoekbalk. Daar kan je zelfs tot drie kernwoorden invullen, en dan krijg je alle artikelen over dat onderwerp op je scherm getoverd 😁👌 Zelf had ik vroeger niet de luxe om alles online te vinden. Ik moest het met High Life Magazine, Soft Secrets en de avonturen en blogs van Jorge Cervantes doen. Maar ere wie ere toekomt, want die hebben me ook een mooi stuk vooruit geholpen!

Tip #3: Probeer niet te overdenken! Zeker beginnende maar zelfs gevorderde kwekers, kunnen nog wel eens de fout maken om iets echt te overdenken. Vaak beginnen dan van alles te veranderen en is het alsnog niet goed. Met als bijkomend probleem dat je dan eigenlijk ook niet meer weet waar de echte fout zat. Probeer dan maar gewoon een beetje gezond boerenverstand te gebruiken en hou je bij de basics. Wat heeft een plant nodig en wat niet? 😁

Tip #4: En dan de laatste… 😜🤣 Deze gaat raar klinken als je dit hardop leest maar ik zal het ook uitleggen, komt ie. “Als je de wet overtreedt, overtreedt hem dan goed!”

Yep, het staat er echt. Wat ik ermee wil zeggen, is dat als je toch eenmaal de keuze hebt gemaakt om een of meer plantjes te zetten in een land dat dat nog niet toestaat, dat je dat dan zo zorgvuldig mogelijk moet doen. Sluit je kweekruimte dus veilig aan, gebruik degelijke materialen, houd water en elektra gescheiden (elektra hoog, water laag!), gebruik een timer box met een relais, gebruik geen dubieuze LED’s van Amazon of AliExpress, gebruik gekeurde kabels en stopcontacten die geaard zijn. Ga ook zeker geen elektriciteit aftappen onder de meter, want dat loopt vroeg of laat toch in jouw nadeel af.

Ik bedoel dus zeker niet dat je nog meer wetten moet overtreden omdat je wietplantjes kweekt. Integendeel! Deze tips zijn trouwens ook alleen bedoeld voor diegenen die toch al hun eigen wiet kweken, want ik wil zeker niemand tot illegale activiteiten aanzetten.

En dat was het dan weer 😁 Hopelijk hebben jullie iets opgestoken, of gewoon genoten van de plaatjes uit deze Zamnesia en Power Plant ronde. Probeer er ondanks het gebrek aan foto’s toch maar van te genieten 🤣 en dan zien wij elkaar binnen een paar weekjes terug voor de nabeschouwing 😉

Groene groet, Gefjon Grow 🙏

(advertentie)