(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Neen, Dokter Groen bevindt zich niet in een oorlogsgebied met aanvallende wietplanten recht voor zijn neus. Met wietplanten op 12 uur doelt hij natuurlijk op het 12-uurs lichtregime dat ervoor gaat zorgen dat zijn wietplanten binnen niet al te lange tijd zullen gaan bloeien. Kom d’r maar in dokter!

In een week tijd kan er een hoop gebeuren in het leven van wietplanten. Zo had ik vorige week nog het idee dat ik mijn planten voorlopig nog niet zou laten bloeien, en vond ik ze vandaag wel groot genoeg om dat te doen. De Durga Mata II CBD en de Atomical Haze planten zijn vandaag precies 6 weken oud en bedekken met zijn vieren bijna de hele oppervlakte van de kweekkast. En omdat ze in de overgang naar de bloei nog minstens twee keer zo groot zullen worden, heb ik ze zojuist op 12/12 gezet. Vanavond gaat het licht voor de eerste keer om 20 uur uit voor de dames.

20161130_142032

Het 12-uurs lichtregime ging vandaag in, deze planten zullen de komende weken nog minstens twee keer zo groot worden.

Durga Mata vs. Atomical Haze

Het verschil tussen de Durga Mata II CBD en de Atomical Haze planten wordt ook steeds duidelijker. De Durga Mata’s zijn indica dominant en in zes weken uitgegroeid tot ontzettend compacte planten met beide een stuk of tien toppen. Of liever gezegd toppen in spé, want er zitten nu natuurlijk nog geen toppen aan. Het zijn echte mooie compacte struikjes geworden.

De Atomical Haze planten zijn daarentegen sativa dominant, en dat kun je merken aan het groeipatroon. De internodes zijn al een stuk langer dan die van de Durga Mata’s, en ik verwacht dat ze nu ook nog extra zullen strekken nu ze op een 12-uurs lichtregime staan. Hieronder zie je goed het verschil tussen de twee soorten van Paradise Seeds, links de Durga Mata II CBD en rechts de Atomical Haze.

Ik heb door deze twee soorten samen in een kleine kweekkast te kweken, het mezelf niet al te makkelijk gemaakt. Omdat de Atomical Haze nou eenmaal een stuk groter wordt dan de Durga Mata zal ik de planten hier en daar een beetje moeten helpen. Het is mijn bedoeling om de takken van de Atomical Haze steeds zo te buigen dat ze de lege plekken in de kast opvullen. De komende weken zullen we zien of me dat gaat lukken.

Ik heb de planten tot nog toe nog steeds alleen gewoon water gegeven, rechtstreeks uit de kraan. Aangezien de bladeren nog steeds mooi groen van kleur zijn, kan ik met zekerheid zeggen dat ze niets tekort komen. De bladeren zijn mooi en groot door het groeilicht van de Horticoled. Ondanks dat de planten nu op een 12-uurs lichtregime staan, schakel ik de bloeischakelaar pas in wanneer ik de eerste bloeiverschijnselen zie. Het wachten is dus op de eerste bloeiharen…

(advertentie)