(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat superlekker in de kweekkast van Dokter groen. De nieuwe ledlamp zorgt voor mooie gedrongen plantjes met korte internodes, zelfs de Atomical Haze blijft compact. In deze eerste week van de bloeifase diefde, snoeide en supercropt onze groene kweekdokter een prachtig egaal wietveld bij elkaar.

Zo, ik ben me toch een potje blij met de nieuwe Horticoled lamp die RollingStoned onlangs terug in de kweekkast heeft gedaan. Mijn plantjes staan er supermooi bij en ik heb totaal geen last van strek. Zelfs nu er twee sativa’s naast twee indica’s staan is het een mooi egaal veldje geworden in de kast. Ik heb niet gescrogd, maar de planten alleen getopt in de vierde week van de groeifase. Het is een fantastisch uitzicht, beter dan je televisie of een aquarium, vaak zet ik ’s avonds de deuren open, pak ik mijn bong erbij en voor ik het besef zit ik gewoon een uur of langer naar de planten te staren.

Het is een fantastisch uitzicht, beter dan je televisie of een aquarium, vaak zet ik ’s avonds de deuren open, pak ik mijn bong erbij en voor ik het besef zit ik gewoon een uur of langer naar de planten te staren

20161207_105241

Week 1 bloei

Vorige week heb ik de planten van 18 uur licht en 6 uur donker, naar een dagelijkse lichtcyclus van 12 uur licht en 12 uur donker teruggebracht om de bloei in te laten gaan. Vandaag tellen we dan ook als het einde van de eerste week van de bloei. Er zitten uiteraard nog geen bloeiharen in de toppen, die komen misschien volgende week tevoorschijn. Wel beginnen de planten al steeds sterker te ruiken, buiten de kast ruik je niets, maar als je de deuren opent waan je je in een walhalla voor de neus. Ik kan nog geen fruit- of kruidensoorten in de geur ontdekken, maar wel een heerlijke zoete wietwalm.

Wanneer wietplanten over gaan van een lichtschema van 18/6 naar 12/12, komt langzamerhand niet alleen de bloei op gang, maar maken ze ook een periode van extreem snelle groei door. In een week of drie tijd zullen ze ongeveer twee keer zo groot worden. Mijn planten zijn nu ook aan deze strekkende fase begonnen, en dat zorgde er afgelopen week voor dat de oppervlakte van de kast heel mooi vol gegroeid is. Nog één zo’n weekje en de kast zit straks nokkie vol met buds, een beetje wishful thinking op zijn tijd kan helemaal geen kwaad.

20161207_105627

Dieven, snoeien en supercroppen

De internodes, dat is de ruimte tussen twee nodes of vertakkingen, zijn superkort. Met name bij de Durga Mata II CBD, wat een indica is wordt het hierdoor wel erg druk onder het bladerdek. Er groeit zoveel aan bladeren en takken bij die planten, dat ik vandaag voorzichtig wat gediefd en gesnoeid heb. Ik heb niet teveel weggehaald, om precies te zijn twee grote schutbladeren die het licht van topjes wegnamen, en zeven kleine takjes die onderaan de stam groeiden en het bladerdek nooit zouden kunnen halen. De Atomical Haze planten zijn dankzij het buigen van twee weken geleden nauwelijks hoger dan de Durga Mata’s maar hebben wel een open structuur, aan deze planten heb ik niets hoeven snoeien.

Wie over een aparte groei- en bloeiruimte beschikt, zou deze takjes nu perfect kunnen gebruiken als stekken voor een volgende ronde

Eén van de Durga Mata II CBD planten kreeg ondanks het toppen een soort hoofdtop die boven de rest uitstak. Deze heb ik om deze reden even gesupercropd. Drie takken om precies te zijn, ik heb ze tussen mijn duim en wijsvinger even voorzichtig gekneusd en in de richting geknakt waarin ik ze graag wil hebben. Nu deze toppen weer lager zijn, kan de rest bijgroeien en heb ik straks nóg meer gelijkwaardige toppen in de kast.

20161207_111459

Wie over een aparte groei- en bloeiruimte beschikt, zou deze takjes nu perfect kunnen gebruiken als stekken voor een volgende ronde. In de komende acht, negen weken van de bloei zouden de stekken kunnen wortelen en uitgroeien tot een mooi formaat planten. Na de oogst van de ene ronde, kunnen de nieuwe planten dan direct door naar de bloeiruimte, je kweekt dan in feite helemaal zelfroulerend en hoeft nooit nieuw zaad te kopen als je zou willen. Ikzelf heb de gediefde takjes weg gedaan omdat ik geen aparte groeiruimte heb en toch graag steeds nieuwe soorten kweek. Verandering van spijs doet immers eten.

(advertentie)