(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oh no she didn’t? Malia Obama, de dochter van de Amerikaanse president Obama, lijkt in de voetsporen van haar vader te treden. Er is namelijk een filmpje opgedoken waarin de First Daughter een hijs van een joint neemt tijdens het muziekfestival Lollapalooza. En dan wordt Amerika natuurlijk stapelgek…

Als je een trek neemt van iemands sigaret of sjekkie doe je meestal niet je hoofd zo naar achter. Het is zonder twijfel wiet. Het trieste is eigenlijk dat de DEA (Nationale Drugscoördinator) deze week besloten heeft dat wiet op federaal niveau zijn Schedule I status (zeer gevaarlijke drug) blijft houden. Terwijl zelfs de 18-jarige dochter die continue onder beveiliging van de Secret Service staat een joint kan roken.

“Je kon de wietlucht ruiken”

De beelden zouden gemaakt zijn op 31 juli tijdens Lollapalooza in Chicago door een ander 18-jarig meisje, Jerrdin Selwyn. Zij heeft het filmpje uitgelekt. “Ik betrapte Malia terwijl ze aan het blowen was en ik heb de foto’s om het te bewijzen. Je kon de wietlucht ruiken. Ik zag een jongen haar een joint overhandigen en ze nam minstens één hijs”. Er waren ook beelden opgedoken van Malia die uitdagend aan het dansen was tijdens een optreden van R&B-zanger Bryson Tiller.

Voorbeeldfunctie

Veel Amerikanen hadden al wat te zeuren over het feestgedrag van Malia, toen eerder bleek dat ze liever naar een concert ging in plaats van naar een congres van de Democratische Partij én gespot was in een Amsterdamse nachtclub. Ze vinden dat zij een slecht voorbeeld is, terwijl wij het wel zouden weten als wij in haar schoenen zouden staan. Obama doet tenslotte zijn best om echt een president van het volk te zijn, dus waarom zou Malia niet zo’n functie kunnen hebben voor haar leeftijdsgenoten? 18-jarigen houden van blowen, muziek en naar festivals gaan, of je nou dochter van de president bent of niet. Dat is past echt een voorbeeldfunctie.

[Openingsfoto: Damien Darko, Twitter]
(advertenties)