(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals zoveel bijzondere wietsoorten is de oorsprong van Wedding Cake niet helemaal 100% zeker. Wellicht komt dat omdat iedere breeder het ongekende succes van de Amerikaanse wietsoort wel zou willen claimen. De hybride is namelijk suikerzoet en heeft een fantastisch aroma, tot 25% THC en is ook nog eens een feest om te kweken.

Wedding Cake is alleen al door haar ongekende populariteit in Amerikaanse dispensaries een bijzondere wietsoort om het over te hebben. Over de oorsprong wordt gezegd dat het mogelijk een fenotype zou zijn van een strain genaamd Triangle Mints, maar dat is dus niet zeker. Volgens SeedStockers, die deze gefeminiseerde Wedding Cake onlangs uitbracht, komt de soort echter voort uit een Amerikaans veredelingsprogramma met GSC en een potente strain genaamd Cherry Pie.

Ach wat zou het ook. Het belangrijkste is natuurlijk het gevólg en niet de oorsprong van Wedding Cake wietzaadjes. Stop je die namelijk in de grond, dan kun je namelijk gemakkelijk te kweken, vrouwelijke wietplanten verwachten. In de bloeifase, die zo’n 9 weken duurt, wordt de grote aantrekkingskracht van  Wedding Cake duidelijk. Toppen die wit zien van de trichomen, een zoete indringende geur en een THC-percentage tot 25%.

Wedding Cake met haar typische fox tails, als roosjes op een bruidstaart. Foto: MWesselPhoto, Shutterstock

Daar stopt het echter niet met de positieve eigenschappen van Wedding Cake. Want naast het kweekgemak en THC-percentage zijn de opbrengsten ook nog eens bovengemiddeld hoog. Als hybride heeft deze Amerikaanse een pittig en vol aroma van mandarijnen, en geeft ze een lichamelijk ontspannen maar geestelijk stimulerend effect. Een heerlijke balans dus tussen lichaam en geest, yin en yang, het vrouwelijke en het mannelijke.

  • Soort: hybride wietsoort
  • Genotype: GSC, Cherry Pie
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken (63 dagen)
  • Opbrengst: hoog
  • Smaak/geur: citrus, tangie, pittig en zoet
  • Effect: gebalanceerd, opgewekt en ontspannen, sterk, 25% THC
  • Zadenbedrijf: SeedStockers
(advertenties)