(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er schijnt een belangrijk voetbaltoernooitje aan te komen en dus gaan wij ook maar op de Nederland-België tour deze week. Met als opvallendste conclusie dat die Belgen – qua grootschalig illegaal wiet kweken – behoorlijk op hun NL-broeders gaan lijken: de kilo’s en duizendtallen vliegen ons om de oren! Tussendoor doen we dan nog ff een Chinees in Georgia die met $1 miljoen aan wiet werd gevat.

Wietfoto 1 – Hank, Nederland

Hank, niet te verwarren met Henk de echtgenoot van Ingrid, is een dorp in Noord-Brabant. Op 29 mei deden de wijkagenten van Altena, waar Hank onder valt, een “instap” in een woning. Niet voor een gezellig bakkie, maar om de wietkwekerij te komen slopen. We zien op de Insta-foto van de wijkagenten inderdaad “een werkende hennepkwekerij”. Die en alle apparatuur zijn inmiddels kassiewijle. Dat geldt nog net niet voor de bewoners. Maar zij kunnen voorlopig niet meer hun eigen huis in, want dat heeft de burgemeester natuurlijk gelijk laten dichttimmeren.

Wietfoto 2 – Deurne en Merksem, België

Ook in België denkt de wietkweker steeds groter, zo lijkt het. Dat lokt bij de politie in dan weer acties uit van interventieploegen, wijkondersteuningsteams en het snelleresponsteam. In Deurne aan de Van Cortbeemdelei bedroeg de overheidsbuit 1.470 wietplanten (plus 2 auto’s, 6.340 euro en 4 mobieltjes). Even verderop aan de Minister Schollaertstraat in Merksem was het weer groots bingo voor de flikken. Hier sneuvelden 1.980 dames eer- en zinloos onder Antwerpse politieknuppels

Wietfoto 3 – Peach County, Verenigde Staten

We zijn in Peach County in de Amerikaanse staat Georgia. Maar hier is van heel andere vruchten sprake dan van sappige perziken. De gozer links op de foto tekent daarvoor: Jia Bin Zhang (34) uit Norman, Oklahoma. Uitgestald op het lelijkste plekje van het Peach County Sheriff’s Office zien we 205 kilo stevig vacuum getrokken wiet. Goed voor 906.000 dollar. En hoe liep Zhang, die vastzit zonder borg, tegen de lamp? Bij een verkeerscontrole op de late maandagavond, uitgevoerd door een… hulpsheriff.

Wietfoto 4 – Oud-Vossemeer, Nederland

Het nijvere huiswerk van deze wietteler werd tenietgedaan doordat de Politie Basisteam Roosendaal zo nodig een nachtje dienst ging doen bij de buren, zo vernemen we van het korps zelf op Facebook. “De collega’s van Bergen op Zoom hadden namelijk een teamuitje.” Lekker dan. Nog lekkerder wordt het als we later op HV Zeeland lezen dat “de wietkwekerij die donderdagavond in Oud-Vossemeer werd ontdekt, werd aangetroffen na een melding van een mogelijke inbraak”. Pfff… over pech gesproken

Wietfoto 5 – Koekelberg, België

Hoe wreed is het leven van een hard werkende wietteler soms. Heb je na al die weken eindelijk de oogst in droognetten liggen, komen de smerissen bij je langs in Koekelberg, gemeente Brussel. Dát ze de deur in ramden kwam dan weer door een elektriciteitsmonteur in de buurt. “Volgens hem liep een van de meters niet meer en wees een abnormaal warme elektriciteitskabel mogelijk op stroomdiefstal”, meldt VRT Nieuws. Tja, dat blijft toch een link dingetje, dat stroom aftappen. Behalve 240 wietplanten scoorden de flikken hier ook  50,12 kilo toppen.

(advertentie)